Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Minskad smittspridning är ditt ansvar. Här hittar du en sammanställning av aktuella restriktioner som införts med anledning av covid-19.

Nationella restriktioner

Nationella råd och restriktioner på krisinformation.se

Regionala restriktioner

Regionala råd och restriktioner på Region Uppsalas webbplats

Anpassningar i kommunens verksamheter med anledning av aktuella restriktioner

Information till näringslivet

Begränsningar i kommunens verksamheter omprövas löpande

De skärpta restriktionerna för kommunens verksamheter följs upp regelbundet och omprövas vid behov av kommunens krisledningsnämnd.

Krisledningsnämnden kan fatta beslut för all verksamhet i kommunen vid ett krisläge för att snabbt kunna införa åtgärder vid extraordinära händelser. I Uppsala kommun motsvaras krisledningsnämnden av ledamöterna i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Nyheter om corona och covid-19

Se fler nyheter

Kampanjer

  • "Vi har vaccinerat oss mot covid-19"

    Vaccineringen mot covid-19 i Uppsala kommun pågår. För att få en inblick har vi träffat medarbetare som har tagit vaccinet för att få höra deras tankar.

  • Minskad smittspridning är ditt ansvar

    Minskad smittspridning är ditt ansvar. De val du gör kan både rädda liv och göra så att vi snabbare kan återgå till ett vanligt liv. Men det går att hitta på massa roliga aktiviteter som kan utföras på ett omtänksamt sätt. Håll avstånd, vänd om det är för mycket folk på platsen och följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Tillsammans minskar vi smittspridningen.