Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Alla verksamhetslokaler stängda för att minska smittspridningen

För att minska smittspridningen anpassar Kulturförvaltningen sin kultur- och fritidsverksamhet och stänger alla verksamhetslokaler. Undantag görs för fritidsklubbar och viss ungdomsverksamhet. I så stor utsträckning som möjligt erbjuds digitala altertnativ och aktiviteter. 

Bibliotek

För att minska smittspridningen stänger Bibliotek Uppsala och Kulturcentrum helt fram till och med 24 januari. Du kan inte reservera, hämta eller lämna tillbaka lånade böcker eller annat under perioden. Inga förseningsavgifter tas ut.

Mer information och aktuellt program finns på Bibliotek Uppsalas webbsida .

Biotopia

Biotopia är stängt tills vidare. Sedan 21 december är även Naturskolans verksamhet inställd. Digitala aktiviteter och alternativ finns tillgängliga på  biotopia.nu .

Fritidsgårdar

Kommunens fritidsgårdar och ungdomskulturhus kommer att hålla stängt fram till preliminärt 24 januari. För aktuellt program med coronaanpassade fritidsaktiviteter och digitalt utbud, besök  kubikuppsala.se  och  grand.uppsala.se/ .

Allis , allaktivitetshuset, håller helt stängt för allmänheten för att minska smittspridningen. 

Fritidsklubbar håller öppet

Fritidsklubbar för barn i årskurs 4-6 ingår i den lagstadgade barnomsorgen och fortsätter hålla öppet som vanligt. 

Idrottsanläggningar

Från och med 18 januari öppnar kommunens idrotts- och fritidsanläggningar utomhus som nu kan bokas av föreningar igen. Det fattade krisledningsnämnden beslut om 14 januari 2021.
Nyhet om krisledningsnämndens beslut
Krisledningsnämndens protokoll 14 januari

Sedan regeringens och folkhälsomyndighetens beslut 18 december om skärpta åtgärder hyrs inte kommunens lokaler och inomhusanläggningar ut för idrott och andra aktiviteter. Beslutet fattades av krisledningsnämnden och gäller till och med 24 januari. Undantaget är elitidrott och skolidrott.
Krisledningsnämndens protokoll 21 december

Allmänhetens åkning på Studenternas öppnar 18 januari 2021. 

Allmänhetens åkning är inställd i alla våra ishallar tillsvidare.

Mer information om kommunens lokaler och anläggningar

Reginateatern

Reginateatern ställer in alla föreställningar tills vidare. Delar av verksamheten ersätts med digitala alternativ. Läs mer på   reginateatern.se .

Uppsala konstmuseum

Uppsala konstmuseum och Museum Bar & Café håller tillfälligt stängt.  

På museets webbsida  ser du planerat program och via  Facebooksidan  kan du se digitala visningar och andra digitala aktiviteter.  

Uppsala kulturskola

Uppsala kulturskola har ingen verksamhet under jullovet och återupptar undervisningen i slutet av januari. All extra verksamhet som publika event, orkester och ensemblelektioner är inställda tills vidare. Läs mer på  uppsalakulturskola.se

Stöd till kulturprogram

Mer information om hur kommunens stöd till kulturprogram påverkas av coronaviruset, och samlade frågor och svar gällande evenemang och programverksamhet, hittar du på vår sida Stöd till kulturverksamhet.

För att minska smittspridningen stänger Bibliotek Uppsala och Kulturcentrum helt fram till och med 24 januari. Du kan inte reservera, hämta eller lämna tillbaka lånade böcker eller annat under perioden. Inga förseningsavgifter tas ut.

 

Nyheter om corona och covid-19

 • Skolsköterskor vaccinerar på äldreboenden

  Margaretha Lernström Larsson är en av 25 skolsköterskor som stöttar äldreförvaltningen med att vaccinera mot covid-19 på äldreboenden. Skolsköterskornas insatser bidrar till att vaccinationerna kommer igång i snabb takt och sjuksköterskorna på äldreboendena kan fokusera på verksamheten och de boende.

 • Vissa idrotts- och fritidsanläggningar öppnar igen

  Uppsala kommun tillåter från och med 18 januari åter föreningar att boka kommunens idrotts- och fritidsanläggningar utomhus. Då öppnar även Studenternas idrottsplats för allmänhetens åkning.

 • Några grundskolor börjar med distansundervisning på högstadiet

  När vårterminen börjar i Uppsalas skolor inför några kommunala grundskolor delvis fjärr- eller distansundervisning för eleverna i årskurs 7–9. Åtgärderna införs för att minska trängseln i skolans lokaler när andra åtgärder inte räcker till.

Se fler nyheter

Kampanjer

 • Minskad smittspridning är ditt ansvar

  Det är inte upp till någon annan att lösa detta. De val du gör i dag kan påverka både din egen och andras framtid. De val du gör i dag kan både rädda liv och göra att du snabbare kan återgå till ditt normala liv. Tillsammans minskar vi smittspridningen.