Från och med 30 juli råder eldningsförbud i Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Bibliotek

Bibliotekens lokaler håller öppet för begränsad service och korta ärenden. Det kan till exempel vara att låna eller lämna böcker, filmer eller spel. De internetpunkter som erbjuder tillgång till datorer och internet fortsätter att vara öppna. 

Mer information, digitala alternativ och aktuellt program finns på Bibliotek Uppsalas webbsida .

Biotopia och Naturskolan

Biotopia har sommaröppet 29 juni till 27 augusti tisdag till söndag 11-17. 
Läs mer på biotopia.nu

Uppsala naturskolas verksamhet pågår med vissa begränsningar.

Läs mer på naturskolan.uppsala.se

Fritidsgårdar

Vi öppnar åter upp för coronasäkra gruppaktiviteter. Läs hela sommarens program på fritidsgardar.uppsala.se

Allis

Allis håller öppet för alla åldrar för bokade pass. Läs mer på allis.uppsala.se

Fritidsklubbar håller öppet

Fritidsklubbar för barn i årskurs 4-6 ingår i den lagstadgade barnomsorgen och fortsätter hålla öppet som vanligt.

Grand

Grand är återigen öppet men anmälan krävs för alla besökare och bokningar sker som tidigare. Läs mer på grand.uppsala.se

Idrottsanläggningar

15 juli lättade restriktionerna i Uppsala kommuns anläggningar. 

Information om vad som gäller från och med 15 juli vid bokning av kommunens anläggningar

Reginateatern

Reginateatern följer Folhälsomyndighetens riktlinjer. Läs mer och se aktuellt program på reginateatern.se .

Uppsala konstmuseum

Uppsala konstmuseum har öppet för besökare med förbokade biljetter. Med en förbokad entrébiljett får du tillgång till museets samlingar och utställningar under femtio minuter.

På museets webbsida bokar du din biljett. Där kan du också läsa mer om de försiktighetsåtgärder museet har vidtagit för att kunna erbjuda smittsäkra besök.

Museum Bar & Café håller tillsvidare stängt. Alla publika aktiviteter är tillsvidare inställda. Det gäller även guidade visningar och familjeprogram i konstverkstaden. Du hittar digitala aktiviteter på Uppsala konstmuseums Facebooksida.

Uppsala kulturskola

Kulturskolan håller öppet för fysisk undervisning individuellt och i små grupper under förutsättning att lokalen medger fysisk distans. Undervisning i större grupper sker digitalt och utomhus. Orkestrar, ensembler och publika event har uppehåll.  

Läs mer på  uppsalakulturskola.se

Stöd till kulturprogram

Mer information om hur kommunens stöd till kulturprogram påverkas av coronaviruset, och samlade frågor och svar gällande evenemang och programverksamhet, hittar du på vår sida Stöd till kulturverksamhet.

Nyheter om corona och covid-19

Se fler nyheter

Kampanjer

  • "Vi har vaccinerat oss mot covid-19"

    Vaccineringen mot covid-19 i Uppsala kommun pågår. För att få en inblick har vi träffat medarbetare som har tagit vaccinet för att få höra deras tankar.

  • Minskad smittspridning är ditt ansvar

    Minskad smittspridning är ditt ansvar. De val du gör kan både rädda liv och göra så att vi snabbare kan återgå till ett vanligt liv. Men det går att hitta på massa roliga aktiviteter som kan utföras på ett omtänksamt sätt. Håll avstånd, vänd om det är för mycket folk på platsen och följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Tillsammans minskar vi smittspridningen.