Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Vissa kommunala bolag påverkas i form av stängningar, avbrott och ändrade öppettider. Några av bolagen har specifik information kopplat till corona. Du hittar informationen på deras sidor.

Destination Uppsala

Fyrishov

Uppsala Bostadsförmedling

Uppsalahem

Uppsala Konsert & Kongress

Uppsala stadsteater

Uppsala vatten

Nyheter om corona och covid-19

 • Vårdläraren Fia jobbar nätter på intensiven

  Under en tid med hård belastning på sjukvården väljer Fia Nordgren att kombinera jobbet som vårdlärare med att arbeta nätter på centrala intensivvårdsavdelningen. Där vårdar hon de svårast sjuka covid-19-patienterna. Fia möter stor tacksamhet och får samtidigt ny kunskap, som hon har användning av i sin undervisning.

 • Ekonomikumparken, Observatorieparken och Stadsträdgården stängda under valborg

  Situationen med coronapandemin är mycket allvarlig med hög smittspridning och extremt ansträngd sjukvård. För att undvika trängsel och fortsatt smittspridning har kommunens krisledningsnämnd beslutat om ett tillfälligt förbud att vistas på platser i centrala Uppsala under valborgshelgen.

 • Parkens förskola stänger på grund av covid-19

  På rekommendation av Smittskydd stänger Parkens förskola idag på rekommendation av Smittskydd.

Se fler nyheter

Kampanjer

 • "Vi har vaccinerat oss mot covid-19"

  Vaccineringen mot covid-19 i Uppsala kommun pågår. För att få en inblick har vi träffat medarbetare som har tagit vaccinet för att få höra deras tankar.

 • Minskad smittspridning är ditt ansvar

  Minskad smittspridning är ditt ansvar. De val du gör kan både rädda liv och göra så att vi snabbare kan återgå till ett vanligt liv. Men det går att hitta på massa roliga aktiviteter som kan utföras på ett omtänksamt sätt. Håll avstånd, vänd om det är för mycket folk på platsen och följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Tillsammans minskar vi smittspridningen.