Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Vissa kommunala bolag påverkas i form av stängningar, avbrott och ändrade öppettider. Några av bolagen har specifik information kopplat till corona. Du hittar informationen på deras sidor.

Destination Uppsala

Fyrishov

Uppsala Bostadsförmedling

Uppsalahem

Uppsala Konsert & Kongress

Uppsala stadsteater

Uppsala vatten

Nyheter om corona och covid-19

 • Kommunala verksamheter öppnar för unga

  Enligt regeringens besked håller Uppsala kommun verksamheter som inte är nödvändiga fortsatt stängda. Undantaget är verksamheter för barn födda efter 2005, som kommer att öppnas. Det beslutade krisledningsnämnden på fredagen.

 • Sänkt tillsynsavgift för restauranger

  För att underlätta för en utsatt bransch sänker Uppsala kommun restaurangernas tillsynsavgifter under 2021. Kommunen inför också generösare betalningsvillkor.

 • Gradvis återgång till närundervisning

  Uppsala kommuns gymnasieskolor övergår från och med 25 januari till och med 1 april till fjärr- eller distansundervisning kombinerad med viss närundervisning. De sju kommunala högstadieskolorna som har delvis fjärr- eller distansundervisning ges möjlighet att förlänga fram till 5 februari.

Se fler nyheter

Kampanjer

 • Minskad smittspridning är ditt ansvar

  Det är inte upp till någon annan att lösa detta. De val du gör i dag kan påverka både din egen och andras framtid. De val du gör i dag kan både rädda liv och göra att du snabbare kan återgå till ditt normala liv. Tillsammans minskar vi smittspridningen.