Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Frivilligorganisationer behöver dig som vill stödja särskilt utsatta grupper och hjälpa personer i riskgrupper med att till exempel handla, hämta ut mediciner eller gå ut med hunden. Uppsala kommun och Röda korset har ingått en ny överenskommelse för att samordna och mobilisera frivilliginsatser från en mängd frivilligorganisationer och föreningar under pågående pandemi. Röda korset koordinerar samverkan med civilsamhället.

Fyll i Röda korsets formulär och tala om vad du kan hjälpa till med .

Här kan du läsa mer om samarbetet mellan Uppsala kommun och Röda korset. 

Du kan också stödja på andra sätt

Fullmakt till privatperson, för att till exempel hämta ut mediciner eller varor.

Sök vikariat hos kommunen

Du som vill hjälpa och stötta våra verksamheter kan söka vikariat hos oss. Vi söker timanställda vikarier som kan arbeta inom socialtjänsten, äldreboenden och hemtjänst, boenden inom LSS, städ, kost och barnomsorg. Ansök om att bli vikarie hos Uppsala kommun.

Sprid budskapen där du bor

Skriv ut och sätt upp informationsblad om att följa de allmänna råden och att hålla avstånd i till exempel din tvättstuga eller trappuppgång. Tillsammans minskar vi smittspridningen.

Minskad smittspridning är ditt ansvar, A4 (PDF, 59 KB)

Minskad smittspridning är ditt ansvar, A3 (PDF, 59 KB)

Var rädda om varandra, håll avstånd, A4 (PDF, 836 KB)

Var rädda om varandra, håll avstånd, A3 (PDF, 837 KB)

Keep a safe distance (PDF, 156 KB)

 

Nyheter om corona och covid-19

 • Skolsköterskor vaccinerar på äldreboenden

  Margaretha Lernström Larsson är en av 25 skolsköterskor som stöttar äldreförvaltningen med att vaccinera mot covid-19 på äldreboenden. Skolsköterskornas insatser bidrar till att vaccinationerna kommer igång i snabb takt och sjuksköterskorna på äldreboendena kan fokusera på verksamheten och de boende.

 • Vissa idrotts- och fritidsanläggningar öppnar igen

  Uppsala kommun tillåter från och med 18 januari åter föreningar att boka kommunens idrotts- och fritidsanläggningar utomhus. Då öppnar även Studenternas idrottsplats för allmänhetens åkning.

 • Några grundskolor börjar med distansundervisning på högstadiet

  När vårterminen börjar i Uppsalas skolor inför några kommunala grundskolor delvis fjärr- eller distansundervisning för eleverna i årskurs 7–9. Åtgärderna införs för att minska trängseln i skolans lokaler när andra åtgärder inte räcker till.

Se fler nyheter

Kampanjer

 • Minskad smittspridning är ditt ansvar

  Det är inte upp till någon annan att lösa detta. De val du gör i dag kan påverka både din egen och andras framtid. De val du gör i dag kan både rädda liv och göra att du snabbare kan återgå till ditt normala liv. Tillsammans minskar vi smittspridningen.