Från och med 30 juli råder eldningsförbud i Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Frivilligorganisationer behöver dig som vill stödja särskilt utsatta grupper och hjälpa personer i riskgrupper med att till exempel handla, hämta ut mediciner eller gå ut med hunden. Uppsala kommun och Röda korset har ingått en ny överenskommelse för att samordna och mobilisera frivilliginsatser från en mängd frivilligorganisationer och föreningar under pågående pandemi. Röda korset koordinerar samverkan med civilsamhället.

Fyll i Röda korsets formulär och tala om vad du kan hjälpa till med .

Här kan du läsa mer om samarbetet mellan Uppsala kommun och Röda korset. 

Du kan också stödja på andra sätt

Fullmakt till privatperson, för att till exempel hämta ut mediciner eller varor.

Sök vikariat hos kommunen

Du som vill hjälpa och stötta våra verksamheter kan söka vikariat hos oss. Vi söker timanställda vikarier som kan arbeta inom socialtjänsten, äldreboenden och hemtjänst, boenden inom LSS, städ, kost och barnomsorg. Ansök om att bli vikarie hos Uppsala kommun.

Sprid budskapen där du bor

Skriv ut och sätt upp informationsblad om att följa de allmänna råden och att hålla avstånd i till exempel din tvättstuga eller trappuppgång. Tillsammans minskar vi smittspridningen.

Minskad smittspridning är ditt ansvar, A4 (PDF, 59 KB)

Minskad smittspridning är ditt ansvar, A3 (PDF, 59 KB)

Var rädda om varandra, håll avstånd, A4 (PDF, 836 KB)

Var rädda om varandra, håll avstånd, A3 (PDF, 837 KB)

Keep a safe distance (PDF, 156 KB)

 

Nyheter om corona och covid-19

Se fler nyheter

Kampanjer

  • "Vi har vaccinerat oss mot covid-19"

    Vaccineringen mot covid-19 i Uppsala kommun pågår. För att få en inblick har vi träffat medarbetare som har tagit vaccinet för att få höra deras tankar.

  • Minskad smittspridning är ditt ansvar

    Minskad smittspridning är ditt ansvar. De val du gör kan både rädda liv och göra så att vi snabbare kan återgå till ett vanligt liv. Men det går att hitta på massa roliga aktiviteter som kan utföras på ett omtänksamt sätt. Håll avstånd, vänd om det är för mycket folk på platsen och följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Tillsammans minskar vi smittspridningen.