Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
 1. I korthet

  Spridningen av coronaviruset påverkar flera verksamheter inom kommunen. Uppsala kommun håller sig uppdaterade om utvecklingen och samarbetar nära med Region Uppsala för att minska spridningen av viruset.

 2. Ändringar i öppettider på utbildnings- och jobbcenter framöver

  Med anledning av Folkhälsomyndighetens skärpta lokala råd kommer utbildnings- och jobbcenters receptioner att ha tillfälliga öppettider framöver.

  Utbildnings- och jobbcenter på Kungsgatan 85 har stängt för besök tills vidare. Du kan kontakta verksamheten via telefon, e-post eller chatt. 
  Läs mer om tillfälliga öppettider på Kungsgatan 85

  Utbildnings- och jobbcenter i Gottsunda har stängt för besök tills vidare. Du kan kontakta verksamheten via telefon, e-post eller chatt.
  Läs mer om tillfälliga öppettider i Gottsunda

 3. Undervisning på distans

  Vuxenutbildningens undervisning sker i huvudsak på distans under april för att minska smittspridningen av coronaviruset.

  Elever och medarbetare får information direkt från sin skola om hur de ska göra för att fortsätta studierna på distans hemifrån.

  Frånvaro

  Om du är sjuk och inte kan delta i distansundervisningen sjukanmäler du dig precis som förut till din lärare.

 4. Studiemedel

  Du får behålla ditt studiestöd från CSN även om skolan stänger ner på grund av coronaviruset. Regeringen har också meddelat att de tillfälligt lättar på reglerna för fribeloppet. Läs mer om hur ditt studiestöd eller studiebidrag påverkas av coronaviruset.

 5. Nationella prov ställs in

  Skolverket har fattat beslut om att ställa in alla nationella prov under perioden från och med 1 januari 2021 och resten av våren, till och med den 30 juni 2021. Beslutet gäller samtliga skolformer där nationella prov genomförs med undantag för provet i årskurs 3 i grundskolan och sameskolan samt årskurs 4 i specialskolan.

  Läs mer om nationella proven på Skolverkets webbplats.

Nyheter om vuxenutbildning

Se fler nyheter