Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
 1. I korthet

  Spridningen av coronaviruset har haft påverkan på flera verksamheter inom kommunen. Uppsala kommun håller sig uppdaterade om utvecklingen och samarbetar med Region Uppsala för att minska spridningen av viruset.

 2. Undervisning

  Vuxenutbildningen återgår till klassrumsundervisning från och med måndagen 4 oktober. Fortsatt sker viss undervisning  genom både fjärrundervisning och undervisning i klassrum. De råd och rekommendationer som finns ska fortsätta följas.

  Elever och medarbetare får information direkt från sin skola om hur undervisningen för en kurs eller utbildning går till.

  Frånvaro

  Om du är sjuk och inte kan delta i distansundervisningen sjukanmäler du dig precis som förut till din lärare.

Nyheter om vuxenutbildning

 • Nu kan du besöka Utbildnings- och jobbcenter i Kvarngärdet och i Gottsunda

  På Utbildnings- och jobbcenter får du information och stöd av våra coacher med att söka utbildningar och jobb. Nu öppnar vi för första gången dörrarna för besökare i våra nya lokaler i Kvarngärdet Gränby. Även Gottsunda tar emot besökare igen.

 • Sara hittade sin väg till jobb via en yrkesutbildning

  Sara gick en vuxenutbildning och pluggade till undersköterska efter att ha jobbat på en stormarknad i många år. Hon är glad att hon har gått utbildningen och konstaterar att skillnaden mellan att jobba på stormarknad och att vara undersköterska ibland inte är så stor. Att kunna möta människor är viktigt i båda yrkena.

 • Ny webbplats hjälper internationella talanger i Uppsala

  Uppsalas arbetsgivare rekryterar varje år tusentals internationella talanger med olika spetskompetenser. Men många väljer att flytta vidare, vilket är en stor förlust för både samhället och arbetsgivarna. Därför startar nu universiteten, regionen, kommunen och Handelskammaren ett helt nytt initiativ – Uppsala International Hub – för att behålla talangerna i regionen.

Se fler nyheter