Från och med 23 juli råder skärpt eldningsförbud i hela Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
 1. I korthet

  Spridningen av coronaviruset påverkar flera verksamheter inom kommunen. Uppsala kommun håller sig uppdaterade om utvecklingen och samarbetar nära med Region Uppsala för att minska spridningen av viruset.

 2. Ändringar i öppettider på utbildnings- och jobbcenter framöver

  Med anledning av Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer kommer utbildnings- och jobbcenters receptioner att ha tillfälliga öppettider framöver.

  Utbildnings- och jobbcenter i Gränby Kvarngärdet kan ta emot besökare från måndag 14 juni på eftermiddagarna. Du kan också kontakta verksamheten via telefon, e-post eller chatt. 
  Läs mer om tillfälliga öppettider i Gränby Kvarngärdet

  Utbildnings- och jobbcenter i Gottsunda kan ta emot besökare från måndag 31 maj på eftermiddagarna. Du kan också kontakta verksamheten via telefon, e-post eller chatt.
  Läs mer om tillfälliga öppettider i Gottsunda

 3. Planering för återgång till undervisning på plats

  Vuxenutbildningens undervisning sker nu genom fjärrundervisning, distansundervisning och viss undervisning i klassrum. En stegvis återgång planeras för att kunna återuppta undervisning på plats framåt hösten. De råd och rekommendationer som finns ska fortsätta följas.

  Elever och medarbetare får information direkt från sin skola om hur undervisningen för en kurs eller utbildning går till.

  Frånvaro

  Om du är sjuk och inte kan delta i distansundervisningen sjukanmäler du dig precis som förut till din lärare.

 4. Studiemedel

  Du får behålla ditt studiestöd från CSN även om skolan stänger ner på grund av coronaviruset. Regeringen har också meddelat att de tillfälligt lättar på reglerna för fribeloppet. Läs mer om hur ditt studiestöd eller studiebidrag påverkas av coronaviruset.

 5. Nationella prov ställs in

  Skolverket har fattat beslut om att ställa in alla nationella prov under perioden från och med 1 januari 2021 och resten av våren, till och med den 30 juni 2021. Beslutet gäller samtliga skolformer där nationella prov genomförs med undantag för provet i årskurs 3 i grundskolan och sameskolan samt årskurs 4 i specialskolan.

  Läs mer om nationella proven på Skolverkets webbplats.

Nyheter om vuxenutbildning

 • Nu kan du besöka Utbildnings- och jobbcenter i Kvarngärdet och i Gottsunda

  På Utbildnings- och jobbcenter får du information och stöd av våra coacher med att söka utbildningar och jobb. Nu öppnar vi för första gången dörrarna för besökare i våra nya lokaler i Kvarngärdet Gränby. Även Gottsunda tar emot besökare igen.

 • Sara hittade sin väg till jobb via en yrkesutbildning

  Sara gick en vuxenutbildning och pluggade till undersköterska efter att ha jobbat på en stormarknad i många år. Hon är glad att hon har gått utbildningen och konstaterar att skillnaden mellan att jobba på stormarknad och att vara undersköterska ibland inte är så stor. Att kunna möta människor är viktigt i båda yrkena.

 • Ny webbplats hjälper internationella talanger i Uppsala

  Uppsalas arbetsgivare rekryterar varje år tusentals internationella talanger med olika spetskompetenser. Men många väljer att flytta vidare, vilket är en stor förlust för både samhället och arbetsgivarna. Därför startar nu universiteten, regionen, kommunen och Handelskammaren ett helt nytt initiativ – Uppsala International Hub – för att behålla talangerna i regionen.

Se fler nyheter