Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten och Region Uppsala har skärpt de allmänna råden i Uppsala län för att försöka bryta den ökade smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Kommunens aktivitetsansvar finns för dig som varken går i skola eller arbetar.

 • Du är folkbokförd i Uppsala kommun.
 • Du har inte fyllt 20 år.
 • Du har gått klart grundskolan men studerar inte på gymnasieskola, gymnasiesärskola eller motsvarande.
 • Du har inte gymnasieexamen eller gymnasiesärskolebevis.

Du är välkommen att kontakta oss med funderingar och frågor om praktik, arbete och studier. Vi kan tillsammans hitta en plan framåt som passar just dig.

Kontakta Kommunens aktivitetsansvar

Helene Kaller
studie- och yrkesvägledare 
Tel: 018–727 13 64
Mobil: 076–772 18 83
E-post: helene.kaller@uppsala.se

Josefine Nesset
studie- och yrkesvägledare
Tel: 018–727 23 42
Mobil: 072–254 75 01
E-post: josefine.nesset@uppsala.se

 

Nyheter om gymnasieskola

 • Yrkesprogram – ett smart gymnasieval

  Stor chans till kvalificerat jobb direkt efter studenten, möjlighet att plugga vidare på universitet eller högskola, praktik under utbildningen som underlättar när det är dags att söka jobb. Det finns många argument för yrkesprogram. Men den största fördelen är att du kan kombinera passion och plugg och utbilda dig till något som du verkligen är intresserad av.

 • Nästa års ersättning till fristående skolor och förskolor är klara

  Uppsala kommun har gjort en översyn av ersättningen för pedagogisk verksamhet. Utredningen har resulterat i flera förändringar av hur ersättningen till fristående skolor och förskolor räknas ut. Därför kan det bli större förändringar än vanligt i de ersättningar som enskilda skolor och förskolor får nästa år.

 • Uppsalaskolans idé vann Sveriges största hållbarhetssatsning för unga

  Ett samlat månadskort för buss, tåg, elcykel och elsparkcyklar. Den klimatsmarta idén från en gymnasieklass i Uppsala vann det nationella hållbarhetsinitiativet we_change som i år genomfördes helt digitalt.

Se fler nyheter

Kampanjer