Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Hitta alla gymnasier i Uppsala kommun på en karta eller i en lista.  Du kan se vilka program som finns, hitta kontaktuppgifter och se vem som driver skolorna. Du kan också se skolresultat och sammanställning av elevenkäter.

I Hitta och jämför finns både kommunala och fristående gymnasieskolor.

Nyheter om gymnasieskola

 • Elever bör cykla till skolan för minskad smittspridning

  För att minska trängseln i kollektivtrafiken och minska smittspridningen av covid-19, uppmanar Uppsala kommun alla elever som kan att undvika bussen och istället cykla eller gå till skolan.

 • Gymnasiet firar studenten med utspring 14 augusti

  På grund av coronapandemin genomförde de kommunala gymnasieskolorna inte något traditionsenligt utspring för gymnasiet på examensdagen 5 juni då avslutningen endast hölls digitalt. Utspringet kommer istället att genomföras fredag 14 augusti.

 • Sommargymnasiet i Uppsala fick besök av utbildningsministern

  Sommargymnasiet är extra viktigt i år, efter den tuffa våren på gymnasieskolorna. Upplägget med korta dagar, små klasser och färre antal kurser har visat sig vara ett lyckat koncept. Idag fick sommargymnasiets lärare och elever på Fyrisskolan besök av utbildningsminister Anna Ekström och Helena Hedman Skoglund, ordförande i utbildningsnämnden i Uppsala.

Se fler nyheter

Kampanjer

 • Matteklubben

  Matteklubben är för barn som har stort intresse för matematik.