Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Om du som elev är utsatt för kränkande behandling eller trakasserier vid någon av kommunens grundskolor kan du anmäla det till Uppsala kommun. Du kan också göra en anmälan om det gäller ditt barn eller någon annan.

Anmäl kränkande behandling
Kontakta utbildningsförvaltningen
Telefon:
018-727 00 00
Besöksadress:
Stationsgatan 12, Öppettider reception, Måndag–fredag 7.45–17.00, Dag före helgdag 8.00–12.00
Postadress:
Uppsala kommun, utbildningsförvaltningen, 753 75 Uppsala

Nyheter om grundskola och fritidshem

 • Nya regler för byte av grundskola

  Uppsala kommun inför bytesperioder i grundskolan för att skapa en mer stabil arbetssituation för elever och lärare. Från och med höstterminen 2020 går det att byta grundskola enbart vid ett begränsat antal tillfällen per läsår.

 • Elever från alla håll gillar Gränbyskolan

  I höst byter omkring två tusen elever i Uppsala till en annan skola, inför en högre årskurs. Elever från många olika håll som inte känner varandra ska samsas i korridorer och klassrum. Några elever i årskurs 7 på Gränbyskolan berättar hur de har upplevt det: ”Vår klass är som en stor familj".

 • Statsministern besökte Uppsala

  På onsdagen besökte statsminister Stefan Löfven Uppsala och Gränbyskolan. Under besöket träffade statsministern personal från olika delar av kommunen för prata om trygghetsarbete, och hur Uppsala arbetar med frågorna.

Se fler nyheter

Kampanjer

 • Matteklubben

  Matteklubben är för barn som har stort intresse för matematik.