Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

I e-tjänsten IST Guardian lägger du som är vårdnadshavare till barn eller ungdom i kommunal skola in dina kontaktuppgifter. Det gäller inte för dig som är vårdnadshavare till barn eller ungdom i fristående skola.

Det är viktigt för förskolan och skolan att alltid ha aktuella uppgifter för att snabbt kunna få kontakt med dig eller för att skicka ut viktig information. Är ni flera vårdnadshavare lägger alla in sina kontaktuppgifter.

Instruktion:

 1. Logga in med din e-legitimation.
 2. När du kommer in i IST Guardian ser du ditt/dina barns namn och ditt eget namn. Klicka på ditt namn.
 3. Under Personlig information ser du mobilnummer och e-postadress som finns registrerat på dig. Om dina uppgifter stämmer behöver du inte göra något.
 4. För att ändra och registrera uppgifter: klicka på pennan till höger och skriv in ditt mobilnummer, klicka sen på spara längst ned. Gör likadant för att skriva in e-postadress. Din adress hämtas automatiskt från Skatteverket och du kan inte uppdatera den själv.

Vi samlar in och behandlar dina kontaktuppgifter för att vi ska kunna nå dig som är vårdnadshavare eller myndig elev med information som gäller dig/ditt barn/din ungdoms skolgång eller vistelse i förskolan. Det är angeläget av säkerhetsskäl och det är en viktig del av vår krisberedskap. Den rättsliga grunden för behandlingen är att den är nödvändig för att utföra en uppgift av allmänt intresse. Utbildningsnämnden är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Uppgifter som skickas in till Uppsala kommun blir i regel allmänna handlingar och kan komma att lämnas ut till den som begär det, såvida inte uppgifterna bedöms omfattas av sekretess. Uppgifterna kommer att delas med de företag som levererar IT-stöd för Uppsala kommuns skolverksamheter. Uppgifterna kommer att lagras som allmänna handlingar i enlighet med arkivlag (1990:782). De kommer att gallras senast ett år efter att du/ditt barn/din ungdom har avslutat sin förskoleplacering, skolplacering eller gymnasium.

Om kontaktuppgifter saknas har vi inte möjlighet att nå dig med information som rör dig/ditt barn/din ungdom. Läs mer om dina rättigheter och om hur Uppsala kommun behandlar personuppgifter.

För klagomål på vår personuppgiftshantering har du även rätt att vända dig till Integritetsskyddsmyndigheten. Du kan kontakta vårt dataskyddsombud JP Infonet AB genom att maila dataskyddsombud@uppsala.se

Kontakta din skola om du har frågor eller problem att logga in.

Logga in i IST Guardian
Kontakta utbildningsförvaltningen

Öppettider till Kontaktcenter 
Måndag 8.00-17.00
Tisdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-18.00
Fredag 8.00-17.00

Telefon:
018-727 00 00
Besöksadress:
Kontaktcenter ligger i Stadshuset på Stadshusgatan 2
Postadress:
Uppsala kommun
Utbildningsförvaltningen
753 75 Uppsala

Nyheter om grundskola och fritidshem

 • Elever på högstadiet och gymnasiet får rösta i Skolval 2022

  11 september kommer tusentals myndiga Uppsalabor bege sig till vallokaler runt om i stan för att rösta. Men även elever som går i årskurs 7–9 och på gymnasiet har möjlighet att prova på hur det är att rösta – i Skolval 2022.

 • Jippi! Nu har skolan börjat!

  Vi önskar alla elever varmt välkomna till skolan läsåret 2022/2023. Här har vi samlat information som många efterfrågar just nu.

 • Preliminär betygsstatistik visar på något lägre resultat

  De första preliminära kunskapsresultaten från Uppsala kommuns skolor läsåret 2021/2022 visar att andelen elever i årskurs 9 som går ut med gymnasiebehörighet har sjunkit, jämfört med året innan. Även på gymnasiet är andelen avgångselever med gymnasieexamen något lägre än förra året.

Se fler nyheter
Kampanjer
 • Skolval 2023

  Information om skolval inför 2023.

 • Nominera till pedagogiska priset 10 maj–30 september

  Vem är bästa förskolläraren, läraren, skolledaren? Bestäm du. Nominera nu!

 • Matteklubben

  Matteklubben är för barn som har stort intresse för matematik.

Så arbetar vi med grundskola och fritidshem

 • Så arbetar vi med:

  Aktiva och hållbara resor för barn och unga

  Barnets resa handlar inte bara om att ta sig från en plats till en annan. Barn som får göra aktiva resor blir mer självständiga och mår bättre. Samtidigt läggs grunden för goda vanor. Uppsala kommun arbetar med att öka andelen barn och unga som går, cyklar eller tar bussen till och från förskola, skola och fritidsaktiviteter.