Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
 • För att söka plats för ditt barn på fritidshem behöver du först veta på vilken skola barnet har fått plats.
 • När du vet skola kan du ansöka om plats på grundsärskolans fritidshem med hjälp av blanketten här nedan, eller via tjänsten eBarnUngdom.
 • Ditt barn får sedan ett erbjudande om plats i vår e-tjänst eBarnUngdom på uppsala.se. Vill du tacka ja loggar du in och godkänner erbjudandet. Är ni två vårdnadshavare behöver ni båda logga in och godkänna det. Ni behöver också lämna aktuella inkomstuppgifter innan placeringen kan bli klar.
 • Om ditt barn ska börja grundsärskola kan ni få en plats i fritidshem tidigast från och med 1 augusti.
 • Placeringen avslutas den 31 juli det år barnet fyller 13 år. Om ditt barn har behov av fritidshem från hösten ditt barn fyller 13 år ska ni vända er till barnets biståndshandläggare. 
 • Om du säger upp platsen gör du det i vår e-tjänst eBarnUngdom. Är ni två vårdnadshavare måste ni båda gå in och bekräfta uppsägningen. Uppsägningstiden är en månad. 

Blanketten för anmälan till fritids grundsärskola. (PDF, 216 KB)

Läs mer om eBarnUngdom

Kontakta antagningen för grundskolan

Om du har frågor kring din ansökan till grundskolan kan du kontakta Antagning grundskola.

Telefon: 

0771-727001, menyval 3.

Telefontid: måndag–torsdag 9.30–11.30

E-post: 

antagning.grundskola@uppsala.se

Nyheter om grundskola och fritidshem

 • Årets rektor 2021 – Gabriella på Stordammens skola tog silvermedaljen

  Årets bästa rektor 2021 har utsetts. Det är Lärarförbundet som står bakom priset och totalt 26 skolledare nominerades och tre gick till final. En av finalisterna var Gabriella Ekström Filipsson, Uppsala.

 • Klart för byggandet av Rosendals skola

  Uppsala kommun arbetar för att möta upp behovet av fler grundskoleplatser. Plan- och byggnadsnämnden har beslutat att ge bygglov till Rosendals skola och att skicka ut detaljplanen för Uppsävja förskola på samråd. Detaljplanen omfattar även byggandet av en skola.

 • Vaccination av 12-15-åringar startar den 11 oktober

  Nu är det klart att Region Uppsala börjar vaccinera 12-15-åringar mot covid-19 den 11 oktober. Till att börja med kommer barnen tillsammans med sina vårdnadshavare att erbjudas att boka tid eller komma på drop-in.

Se fler nyheter

Kampanjer

 • Matteklubben

  Matteklubben är för barn som har stort intresse för matematik.