Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
 • För att söka plats för ditt barn på fritidshem behöver du först veta på vilken skola barnet har fått plats.
 • När du vet skola kan du ansöka om plats på grundsärskolans fritidshem med hjälp av blanketten här nedan, eller via tjänsten eBarnUngdom.
 • Ditt barn får sedan ett erbjudande om plats i vår e-tjänst eBarnUngdom på uppsala.se. Vill du tacka ja loggar du in och godkänner erbjudandet. Är ni två vårdnadshavare behöver ni båda logga in och godkänna det. Ni behöver också lämna aktuella inkomstuppgifter innan placeringen kan bli klar.
 • Om ditt barn ska börja grundsärskola kan ni få en plats i fritidshem tidigast från och med 1 augusti.
 • Om du säger upp platsen gör du det i vår e-tjänst eBarnUngdom. Är ni två vårdnadshavare måste ni båda gå in och bekräfta uppsägningen. Uppsägningstiden är en månad.

Blanketten för anmälan till fritids grundsärskola. (PDF, 64 KB)

Läs mer om eBarnUngdom

Kontakta antagningen för grundskolan

Om du har frågor kring din ansökan till grundskolan kan du kontakta Antagning grundskola.

Telefon: 

0771-727001, menyval 3.

Telefontid: måndag–torsdag 9.30–11.30

E-post: 

antagning.grundskola@uppsala.se

Nyheter om grundskola och fritidshem

 • Dags att välja program och gymnasieskola

  För dig som går i årkurs nio eller på ett introduktionsprogram är det dags att göra en ansökan till gymnasiet. Under perioden 21 januari och 15 februari kan du göra ditt val.

 • Nu är det dags att välja skola till hösten 2021

  Under perioden 11 januari – 1 februari är det dags att söka skola för dig som har ett barn som ska börja eller byta grundskola hösten 2021.

 • Några grundskolor börjar med distansundervisning på högstadiet

  När vårterminen börjar i Uppsalas skolor inför några kommunala grundskolor delvis fjärr- eller distansundervisning för eleverna i årskurs 7–9. Åtgärderna införs för att minska trängseln i skolans lokaler när andra åtgärder inte räcker till.

Se fler nyheter

Kampanjer

 • Matteklubben

  Matteklubben är för barn som har stort intresse för matematik.