Pressmeddelande

Vattenlös – förstudie om konst i Ulleråker ställs ut på Offkonsten

Tisdag 13 februari 17.00 är det vernissage av Vattenlös, Sara-Vide Ericsons konstnärliga förstudie i Ulleråker, på Offkonsten! c/o Teatergalleriet, Uppsala stadsteater.

Vadarbyxor som användes av Sara-Vide Ericson vid insamlandet av material från Fyrisån och Ulls källa till den konstnärliga förstudien i Ulleråker. Foto: Sara-Vide Ericson

Arbetet med förstudien har tagit avstamp i Ulleråkers konstprogram KUR – Konst Ulleråker, om är framtaget av konstkonsult Ann Magnusson. Utgångspunkt för förstudien är områdets historik samt temat vatten. Förstudien blir en del av Ulleråkers konstprogram och kommer att vara en viktig grund för det fortsatta arbetet med konstens framväxt i stadsdelen.

En del av förstudien har varit att tillsammans med studenter från Uppsala folkhögskola arbeta utifrån tema vatten. Projektet är ett samarbete mellan Uppsala kommun och Region Uppsala.

Offkonsten! c/o Teatergalleriet visar Sara-Vide Ericsons konstnärliga process och dokumentation av förstudien och ytterligare ett verk för att bredda bilden av hennes konstnärskap. Utställningen invigs av Küllike Montgomery (MP), kulturnämnden. Ann Magnusson, projektledare berättar om Ulleråkers konstprogram och intervjuar Sara-Vide Ericsson och Christina Hillheim, bildlärare från Uppsala folkhögskola. Sabina Andersson är moderator. Utställningen pågår till och med 18 mars.

– När Uppsala växer spelar konsten en viktig roll för att tillföra estetiska kvaliteter, diskutera brännande frågor och bidra till att sätta platsen i ett sammanhang. Sara-Vide Ericsons förstudie är ett bra exempel på hur man genom konst kan aktivera en plats i tidigt skede som också kan ligga till grund för kommande gestaltningar, säger Peter Gustavsson (S), kulturnämndens ordförande.

Uppsala folkhögskola visar studenternas arbeten i en utställning på Uppsala stadsbibliotek1 februari–6 mars. Samtidigt pågår separatutställningen The Marsh Report av Sara-Vide Ericson på Bror Hjorths Hus 3 februari–18 mars.

För mer information

Tuva-Li Peter Lidé, intendent för offentlig konst
Telefon
: 018-727 24 89
E-post
: tuva-li.peter-lide@uppsala.se

Presskontakt
Inga-Lena Andersson, pressansvarig
Telefon
: 070-821 68 50