Pressmeddelande

Uppsala Summer Cinema – gratis utebio för alla

Tisdag 8 augusti arrangerar Uppsala kommuns fritidsgårdar utebio på Parksnäckan i Uppsala Stadsträdgård. Två filmer visas under en dag- och en kvällsföreställning.

Den första filmen heter Sing (barntillåten). Här träffar vi Buster Moon, en evigt optimistisk koala som ska anordna världens största sångtävling för att rädda sin konkurshotade teater.
Vi möter också Rosita, en utarbetad och undervärderad mamma till 25 griskultingar som förtvivlat gärna vill släppa lös sin inre diva, och Johnny, en ung gangstergorilla som inte vill följa sin familjs kriminella bana. Filmen börjar 15.00, insläpp 14.15.

I den andra filmen Måste gitt (från 11 år) följer vi Metin, en ung man i en av Stockholms förorter där oskrivna lagar gäller och de egna domstolarna alltid har sista ordet. Det udda med den här shurdan (=killen) är att han skriver dagbok om allt han ser och gör – alla namn och platser dokumenteras i minsta detalj. När dagboken en dag försvinner blir Metins liv knas och aldrig detsamma igen. Filmen börjar 19.00, insläpp 18.15.

Denna dag finns det även ett informationstält där Fritid Uppsala berättar om vad som händer på fritidsgårdarna under hösten. Arrangemanget riktar sig till alla åldrar och är alkohol- och drogfritt.

För mer information

Tanim Rab, fritidsledare
Telefon: 018–727 80 15
E-post: tanim.rab@uppsala.se

Kim Isaksson, fritidsledare
Telefon: 070–898 93 59
E-post: kim.isaksson@uppsala.se