Pressmeddelande

Uppsala samlar offentliga chefer från hela landet

Den 18–19 januari är Uppsala kommun värd för konferensen Offentlig chef, en årlig mötesplats för ledare och chefer inom det offentliga Sverige. Då delas även priset för ”Årets Offentliga Chef” ut, ett pris som förra året gick till Uppsala kommuns CIO Catrin Ditz.

– Det är väldigt roligt att få välkomna så många av Sveriges offentliga chefer hit till Uppsala. Den här formen av mötesplats är viktig för att få dela med sig av egna erfarenheter och för att få med sig ny kunskap in i den egna organisationen, säger Anna Bittner, HR-direktör i Uppsala kommun.

Temat för konferensen är ”Att leda i förändring”, ett ämne som berör många chefer och ledare. Inte minst i Uppsala kommun som sedan ett par år tillbaka genomför sin största organisatoriska förändring på flera decennier och som påverkar många människor.

– Vi är en stad som växer snabbt och att vara chef i en stor förändringsprocess kan vara både tufft och utmanande och ställer stora krav på ledarskapet. Därför är det så viktigt att få lyssna på andras erfarenheter och lärdomar och årets konferens innehåller många spännande programpunkter och föreläsare, säger Anna Bittner.

Årets offentliga chef prisas under konferensen

– Priset delas ut till personer som gör skillnad i de offentliga förvaltningarna. Genom sitt ledarskap och engagemang gör de att medarbetarna presterar sitt yttersta för att göra det offentliga Sverige till attraktiva arbetsplatser och utföra ett jobb som gynnar medborgarna och samhället, säger Urban Nilsson, vd för företaget Hexanova Media Group som står bakom evenemanget.

I år väntas konferensen slå deltagarrekord – drygt 400 chefer och ledare är anmälda till Offentlig chef som äger rum den 18-19 januari på Uppsala Konsert & Kongress.

Av många förslag till priset som årets offentliga chef återstår nu 8 nominerade där en jury utser vinnaren. Mer om konferensen och om de nominerade finns på www.offentligchef.com

För mer information

Anna Bittner, HR-direktör Uppsala kommun
Telefon: 018-727 43 55
E-post: anna.bittner@uppsala.se

Urban Nilsson, VD Hexanova Media Group
Telefon: 031-719 05 01
E-post: urban@hexanova.se

Presskontakt:
Erik Boman, presschef Uppsala kommun
Telefon: 073-423 56 28
E-post: erik.boman@uppsala.se