Pressmeddelande

Uppsala kulturskola bjuder in till öppet hus

Uppsalas kommunala musikskola utökar verksamheten med dans och teater och ändrar namn till Uppsala kulturskola. Lördag 20 augusti 13.00–15.00 bjuder kulturskolan in till öppet hus på Skolgatan 51 och i Nannaskolan för att visa upp verksamheten.

Kulturskolan invigs 15.30 av Peter Gustavsson (S), ordförande i kulturnämnden. Invigningen inramas av musik från Uppsala Summerchestra, kommunens sommarlovsorkester.

Uppsala musikskola, som i 60 år har erbjudit musikundervisning till Uppsalas barn och unga, utökar nu verksamheten med dans- och teaterundervisning och byter namn till Uppsala kulturskola. Kulturskolan bjuder in till öppet hus där barn och unga kan prova olika instrument och träffa både musiklärarna och de nya teater- och danslärarna.

– Vi har haft inslag av dans och teater i verksamheten tidigare, bland annat i våra allsångskonserter, men från och med nu blir det en del av vårt ämnesutbud. Naturligtvis fortsätter även vår omfattande musikverksamhet, säger Bo Frick, kulturskolechef för Uppsala kulturskola.

Kulturnämnden beslutade i april att Uppsala musikskola ska utvecklas till en kulturskola där musikverksamheten kompletteras med andra estetiska uttrycksformer. Under kommande läsår planeras ytterligare utökning med kurser i media samt bild och form.

– Musikskolan har gett generationer av barn och unga möjlighet att utvecklas mänskligt och musikaliskt. Det känns väldigt roligt att vi nu kan ge fler barn och unga möjlighet att utöva kultur genom att komplettera musikundervisningen med andra estetiska uttrycksformer, säger Peter Gustavsson (S), ordförande i kulturnämnden.

Uppsala kulturskola är en frivillig verksamhet som ger barn och unga möjlighet att utöva kultur på sin fritid. De nya kurserna i dans och teater startar i september. Platserna kan sökas från och med 22 augusti då även musikundervisningen startar.

Läs mer på www.uppsalakulturskola.se

Mer information

Peter Gustavsson (S), ordförande i kulturnämnden
Telefon: 070-638 10 75
E-post: peter.gustavsson@pol.uppsala.se

Bo Frick, kulturskolechef för Uppsala kulturskola
Telefon: 018-727 20 77
E-post: bo.frick@uppsala.se

Presskontakt

Inga Lena Andersson
Telefon: 070-821 68 50