Pressmeddelande

Uppsala kommun hedrar offren för attentatet i Stockholm

Uppsala kommun deltar i den tysta minut som regeringen har utlyst måndag 10 april klockan 12.00. En kort minnesceremoni kommer att hållas vid stadshuset (Vaksalagatan 15) i samband med den tysta minuten och efteråt kommer en kondoleansbok att finnas tillgänglig i stadshusets reception för Uppsalabor som vill lämna sina kondoleanser.

–Vi sörjer offren för det fruktansvärda attentatet i Stockholm och våra tankar går till de som har drabbats och deras anhöriga. Tillsammans med Stockholm, Sverige och resten av världen vill vi Uppsalabor visa vår kärlek, respekt och solidaritet, säger kommunstyrelsens ordförande Marlene Burwick (S).

–Vi står enade mot de krafter som vill sprida hat, skräck och terror och välkomnar alla till en kort minnesceremoni, säger kommunstyrelsens 1:e vice ordförande Maria Gardfjell (MP) som kommer att tala vid ceremonin.

–Uppsalaborna känner med Stockholm och med de som drabbades så tragiskt vid fredagens terrordåd. Vi uppmanar alla Uppsalabor att delta i den tysta minut som hålls i morgon måndag och att manifestera och ge sitt stöd i kampen mot terrorn, säger Fredrik Ahlstedt (M), kommunstyrelsens 2:e vice ordförande.

Kondoleansboken finns tillgänglig under hela påskveckan under de tider som receptionen i Stadshuset har öppet, vardagar 7.45 – 16.30, skärtorsdag 7.45 – 12.00, långfredag stängt.

Uppsala kommun uppmanar alla medarbetare och kommunala verksamheter som har möjlighet, att delta i den tysta minuten.

För mer information

Erik Boman, presschef, Uppsala kommun
Telefon: 073-423 56 28
E-post: erik.boman@uppsala.se