Pressmeddelande

Uppsala kliver upp på pallen som en av Sveriges bästa idrottsstäder

I Sveriges Televisions rankning av Sveriges bästa idrottsstäder kommer Uppsala i år på tredje plats. Det är en rekordhög placering för staden som innebär att Uppsala placerar sig före de andra storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö.

SVT:s jury lyfter bland annat fram Uppsalas bredd som en framgångsfaktor, med framstående resultat inom både individuella idrotter och lagidrotter. Att Uppsala i och med Sirius framgångar har fått ett lag i fotbollsallsvenskan har naturligtvis också haft stor betydelse för Uppsalas placering.

– Jag är fantastiskt glad och imponerad över den bredd och mångfald som finns inom idrotten i Uppsala. Det är mycket hårt arbete ute i föreningar och ungdomsverksamheten som har lagt grunden till att elitidrotten i Uppsala kan prestera på toppnivå, säger Rickard Malmström (MP), kommunalråd med ansvar för idrotts- och fritidsfrågor.

Uppsala kommun investerar just nu mycket i nya och renoverade anläggningar för idrott. Bland annat kommer en ny friidrottsanläggning vid Gränby sportfält invigas i år och ombyggnaden av Studenternas fotbollsarena påbörjas i höst. Dessutom har det fattats beslut om att bygga ut Fyrishovs bad- och simanläggning, rusta upp Österängens IP för elitspel i amerikansk fotboll och renovera Studenternas is- och bandyanläggning inför kommande SM-finaler.

– Genom att ta tag i det eftersatta underhållet och investeringsbehovet i Uppsalas idrottsanläggningar hoppas jag att vi från kommunens sida kan ge idrotten i Uppsala goda möjligheter att fortsätta ligga i toppen bland Sveriges idrottsstäder, säger Rickard Malmström.

Läs mer om SVT:s rankning.

För mer information

Rickard Malmström (MP), kommunalråd med ansvar för idrotts- och fritidsfrågor
Telefon: 018-727 13 15
E-postrickard.malmstrom@uppsala.se

Presskontakt

Erik Boman, presschef
Telefon: 018-727 18 99
E-post: erik.boman@uppsala.se