Pressmeddelande

Upprustningen av Valsätraparken är klar

Den omfattande upprustningen av Valsätraparken är nu genomförd. Parken, som innehåller flera olika delområden, håller nu en hög funktionell standard. Bland annat har parken fått en förbättrad belysning, vilket var ett av önskemålen under medborgardialogerna. Här finns lekplatser både för mindre och större barn, planteringar, picknick-platser, ett väderskydd, en öppen gräspark med pulkabacke samt ett nät av gång- och cykelvägar.

Till höger bakom väderskyddet syns en del av grillplatsen och pulkabacken med kvällsbelysning.

Valsätraparken som är belägen mellan flerbostadshusen i Gottsunda och villorna i Valsätra, spelar en viktig roll som mötesplats för olika åldrar:

- Det känns toppen att vi har rustat hela parken i dialog och utifrån de behov och önskemål som förts fram av alla olika åldersgrupper i området. Ett lyft för parken som nu blir en ännu bättre träffpunkt med lek och fysisk aktivitet för alla, säger Rickard Malmström (MP), ordförande gatu- och samhällsmiljönämnden.

- Att rusta upp och utveckla Valsätraparken är ett av många steg i kommunens arbete med att skapa ett tryggare Valsätra/Gottsunda, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Upprustningen av parken har präglats av ett lokalt medskapande genom dialogarbete. Parken räknas som en stadsdelspark och ska hålla en hög funktionell standard, vilket bland annat kräver en god belysning. Parken ska också upplevas som tillgänglig och trygg för alla åldrar att umgås och vistas i. Inte minst för boende och barn som går i de närliggande för- och grundskolorna.

Kostnaderna för upprustningen av Valsätraparken under 2019–2020 uppgår till 10,5 miljoner kronor. Boverket och Uppsala kommun har vardera stått för hälften.

För mer information