Pressmeddelande

Upp till pant – nu är kampanjen Stadspanten igång

Stadspanten föregicks av Nationspanten och studenterna lyckades återvinna 61 585 burkar och PET-flaskor på en månad. Nu är det upp till Uppsalaborna att slå det resultatet. Från 6 juni och året ut pågår den nya kampanjen.

En pantad PET-flaska- eller aluminiumburk sparar tio minuter med hårfönen och två burkar är en timmes datoranvändning, enligt Returpack.

Ju mer som pantas, desto mer får Uppsalaborna tillbaka i dubbel bemärkelse, både pantpengar och upplevelser från kommunen.Till att börja med bjuder kommunen på gratis Pant-Yoga i Gränby hjärta varje tisdag från 27 juni fram till 22 augusti 18.00. Mot uppvisande av pantkvitto på minst en krona får man dessutom en vattenflaska.

– Ju fler som pantar, desto större chans att kommunen kan ordna roliga och miljövänliga aktiviteter till hösten men också överraskningar under Stadspantens gång beroende på hur mycket som pantas, säger Sofia Hellström, projektledare Stadspanten.

Utöver att panta sina burkar och PET-flaskor kan man tävla på Instagram. Det gäller att ta en bild på sitt pantkvitto och lägga upp den på hashtaggen #stadspanten. Datum och pantinsats behöver synas på bilden och den som lyckas panta mest utses till veckans pantare och får en notis med namn och bild i en av Uppsalas tidningar.

För mer information

Sofia Hellström, projektledare Stadspanten
Telefon: 072-254 74 69
E-post: sofia.hellstrom@uppsala.se

Presskontakt:
Maria Hasselgren, pressansvarig
Telefon: 018-727 65 27
E-post: maria.hasselgren@uppsala.se