Pressmeddelande

Succé för kommunens bygglovsbil

Närmare 200 personer tog chansen att träffa bygglovshandläggarna för att få tips och råd när bygglovsbilen under hösten gjorde sin första turné. Initiativet har målet att underlätta framför allt för de som bor på landsbygden inför en bygglovsansökan.

Bygglovsbilen har blivit en stor framgång för Uppsala kommun och i vår åker den ut på landsbygdsturné igen. Foto: Uppsala kommun

Bilen är en del av kommunens satsning på landsbygdsutveckling och ska underlätta för medborgarna att söka bygglov. Under hösten besökte bygglovsbilen Björklinge, Stavby, Vattholma, Almunge och Ramsta.

– En stor fördel med bilen är att handläggarna har blivit mer tillgängliga för de som bor på landsbygden. Bilen är en av våra satsningar för att förbättra för våra kunder. Det känns jätteroligt att meddela att det blir en fortsatt turné i vår, säger Christian Blomberg, avdelningschef för bygglov.

För att besöket ska bli så bra som möjligt är det viktigt att de som besöker bilen har med sig fastighetsbeteckning, foton och skisser om det finns, och detaljplanen för området och fasadritningar. Det senare kan beställas på www.uppsala.se/bygglov.

– Vi har träffat många förväntansfulla som har tagit kort hemma och som vill få tips och råd hur de kan förverkliga sin dröm. Det är jätteroligt att få hjälpa dem en bit på vägen, säger Menna Hagstroem, bygglovarkitekt och en av de som mött Uppsalabor under turnén.

Framgången har varit större än förväntat och i vår beger sig bygglovsbilen ut på vägarna igen. När är inte beslutat ännu.

Utöver bygglovsbilen finns en bygglovsinformation som är öppen dagligen och rådgivning på torsdagskvällar på Stationsgatan 12.

För mer information

Christian Blomberg, avdelningschef bygglov
Telefon: 018-727 45 08
E-post: christian.blomberg@uppsala.se

Presskontakt
Maria Hasselgren, pressansvarig
Telefon: 018-727 765 27