Pressmeddelande

Solvallsparken i Rosendal invigs på onsdag

Onsdag 21 juni invigs Solvallsparken i Rosendal av kommunalrådet Maria Gardfjell (MP). Parken är en aktivitetspark som ska inbjuda till rörelse och träning. Redan ifjol invigdes den del av parken som är en lekpark för barn. Vid invigningen deltar USIF tennis och baskethallen som just nu har sommaraktiviteter för 120 ungdomar och barn.

Nu står alla delarna klara med en rad aktivitetsytor bland annat klättervägg, tennisvägg, beachvolleyboll, minibasket, bordtennis och mycket mer.

- Att leka utomhus är en allt hetare trend. I Solvallsparken blir alla slags sporter lek. Något som kommer locka barn, ungdomar och säkert också vuxna som är leksugna, säger Maria Gardfjell (MP) kommunalråd för miljö och klimat.

I parken finns även rum för vila och återhämtning i form av en lång solläktare som kan bli en mötesplats för alla åldrar. En mindre asfalterad gångväg slingrar sig fram i parken och är perfekt för mindre barn att lära sig att cykla på. Här finns också uterum och enskilda soffor för ro och vila.

- Nu har etapp 2 av Rosendal börjat byggas. Sport och utomhuslek är en viktig profil för stadsdelen som växer fram mellan två naturreservat, säger Maria Gardfjell som inviger parken på onsdag.

Invigningen äger rum 11.30 och i samband med den bjuder Uppsala kommun på fika och stadsträdgårdsmästaren Ingemar Carlsson håller tal.

Solvallsparken har fått sitt namn efter torpet Solvallen som låg strax norr om parkområdet. Torpet revs för drygt tio år sedan.

För mer information

Maria Gardfjell (MP), kommunalråd
Telefon: 018-727 16 81
E-post: maria.gardfjell@uppsala.se

Ingemar Carlsson, stadsträdgårdsmästare
Telefon:070-824 87 03
E-post: ingemar.carlsson@uppsala.se

Presskontakt
Maria Hasselgren, pressansvarig
Telefon: 018-727 65 27