Pressmeddelande

SM-rallyt får låna Gränby sportfälts parkering

Gränby sportfält är Uppsalaidrottens nya hem. Friidrott, ishockey, innebandy, bandy, basket och nu även rally! Ja, faktiskt. Under SM-rallyt i helgen kommer parkeringsplatsen intill IFU Arena att lånas ut till arrangörerna.

SM-finalen Rally Uppsala tvingas i allra sista minuten flytta serviceplatsen när det under onsdagen visade sig att det tilltänkta serviceområdet inte hinner bli färdigt i tid.

– Vi behöver ett område på ungefär 10 000 kvadratmeter, säger tävlingsledaren Anders Norstedt. Men genom snabbt agerande löste det sig tack vare ett mycket gott samarbete med kommunägda Sportfastigheter. Nu kan vi vara på den så kallade A1-parkeringen öster om IFU Arena på Gränby sportfält. Annars hade vi tvingats ställa in hela arrangemanget med över 100 startande och med allt vad det innebär med bokade hotellrum med mera. Vi var verkligen i en krissituation som löstes på ett snabbt och klokt sätt.

En förutsättning för att upplåta parkeringen till Rally-SM var att ett rimligt antal tillfälliga parkeringar kunde ordnas inom området för alla besökare till ishallarna och IFU.

– Det kommer naturligtvis att påverka verksamheten men vi gör allt vi kan för att det ska gå så smidigt som möjligt, säger Conny Niklasson, projektchef, Sportfastigheter.

Totalt kommer det anordnas 350 tillfälliga parkeringar runt om på sportfältet och rally-organisationen ställer upp med parkeringsvärdar vid Almtunas hemmamatch på fredag kväll.

– Klart att det kommer att bli obekvämt för oss under helgen, säger IFU Arenas VD Tomas Grönberg. Men när alternativet är att ställa in hela arrangemanget så känner vi att vi måste hjälpa till att lösa situationen.

Parkering A1 är avspärrad för Rally‐SM torsdag 29/9 kl 07.00 – lördag 1/10 kl 18.00

Parkering A2 är öppen för parkering fredag 30/9 kl 16.00 – söndag kl 00.00
Parkering B öppnas torsdag 29/9 kl 11.00
Parkering E är öppen för parkering fredag 30/9 kl 18.00 – söndag 2/10 kl 00.00
Yta H är öppen för parkering fredag 30/9 kl 18.00 – 22.00

Måndagen den 3/10 kan yta A1 åter användas för parkering, då stängs övriga parkeringar enligt ovan.

Se karta över Gränby sportfälts parkeringar (PDF, 243 KB)

För mer information

Conny Niklasson, projektchef Sportfastigheter
Telefon: 072-724 39 50
E-post: conny.niklasson@sportfastigheter.se