Pressmeddelande

Skuttungeklass är årets vinnare av Sopkampen

Vinnaren i Sopkampen 2016 är eleverna i klass 2 på Skuttunge skola som bidrog med en idé om ett spel de kallar ”Skräpmon-go”. Deras idé handlar om ett spel baserat på de populära spelet Pokemon-go, men där de lagt till att spelaren plockar skräp i sin närmiljö och får poäng för olika skräp.

Utbildningsnämnden ansåg att elevernas idé var en värdig vinnare. Juryns motivering lyder:

"Med ert bidrag har ni visat stor kreativitet och gott samarbete. Genom att använda teckning, film och musik presenterar ni hur man på ett lekfullt och engagerande sätt kan få alla, alla i hela Uppsala att hjälpa till att plocka upp skräp."

Som vinnare av Sopkampen får klassen dela på 5 000 kronor att göra något roligt för.

– Vi har fått in 26 fantastiska bidrag från barn och elever i våra förskolor och skolor och det är roligt att se deras engagemang och idérikedom. Vi i juryn föll särskilt för Skuttunges idé eftersom den visar att ämnet med hållbarhet och miljöarbete inte bara är viktigt, det kan vara roligt också, säger Linda Eskilsson (MP), 1:e vice ordförande i utbildningsnämnden och en av medlemmarna i juryn.

Sopkampen är en tävling för Uppsalas förskolor och skolor. Den genomförs för första gången i år. Målet med tävlingen är att uppmuntra barn, elever och personal att bidra till Uppsala kommuns mål om minskat matsvinn, minskad nedskräpning och bättre sopsortering. Tävlingen inrättades av utbildningsnämnden som en del i kommunens övergripande arbete med hållbar utveckling.

För mer information

Linda Eskilsson (MP), 1:e vice ordförande i utbildningsnämnden
Telefon: 072-222 73 31
E-post: Linda.Eskilsson@pol.uppsala.se

Camilla Douhan, utvecklingsledare, utbildningsförvaltningen
Telefon: 018-727 56 44
E-post: camilla.douhan@uppsala.se

Presskontakt
Erik Boman, presschef
Telefon: 073-423 56 28