Pressmeddelande

Sirius fotboll spelar på Studenternas på måndag

På torsdagen kom beskedet från Svenska Fotbollsförbundet att gräsplanen på Studenternas IP är godkänt för allsvenskt spel på måndag när Sirius fotboll möter Jönköping Södra. Beskedet togs emot med glädje av både Uppsala kommun som ansvarar för planen och av Sirius fotboll som nu kan fokusera på spelet.

Svenska Fotbollsförbundet konstaterade vid sin inspektion av planen på torsdagen att den är spelbar.

– Vi är oerhört glada över att allt det engagemang och den kunskap som våra medarbetare visat ända sedan vi började arbeta med planen har gett resultat, säger Josefine Åhrman, avdelningschef för idrott och fritid.

Den kalla våren har tidigare ställt till problem för gräsmattan på Studenternas fotbollsplan. Gräset har, trots alla insatser från kommunens sida, inte kunna växa i den takt som behövts för att hålla för Sirius alla hemmamatcher under sin första säsong i Allsvenskan på många år. Den förra hemmamatchen 24 april fick spelas på Gavlevallen i Gävle.

Men nu har gräsets rötter vuxit till så pass att gräset börjat sätta sig och ska kunna hålla för spel utan att någon riskerar att bli skadad på grund av dålig plan.

– Självklart är det viktigt för oss att få spela på vår hemmaplan och möta våra fans här. Även om vi vann i Gävle, är det en helt annan känsla att spela match i sin egen hemstad, säger Michael Lundgren, Sirius fotbolls klubbchef.

Uppsala kommun har satt in omfattande resurser för att planen ska bli spelbar till matchen 1 maj. En extra frösådd har gjorts, dubbel täckduk har använts för att skapa värme och medel mot snömögel har lagts ut.

– Vi har även övervägt andra åtgärder, som att rulla ut nytt gräs, men det skulle också behöva värme för att rota sig ordentligt. Nu gläder vi oss åt det här positiva beskedet och blickar framåt, säger Josefin Åhrman.

I sommar börjar bygget av den nya fotbollsarena på Studenternas som ska stå klar att tas i bruk 2019. Uppsala kommun investerar en halv miljard kronor i den nya arenan och i upprustningen av området. Den nya arenan kommer att vara större än den nuvarande och ha konstgräs.

Mer information

Josefine Åhrman, avdelningschef idrott och fritid
Telefon: 018 – 727 42 86
E-post: josefine.ahrman@uppsala.se

Michael Lundgren, klubbchef Sirius fotboll
Telefon: 076-782 82 00
E-post: michael.lundgren@siriusfotboll.se

Presskontakt
Maria Hasselgren, pressansvarig
Telefon: 018- 727 65 27
E-post: maria.hasselgren@uppsala.se