Nyhet

Seniorrestaurangen kan öppna på Fyrishov

Äldrenämnden fattade torsdag 26 januari beslut om att ge äldreförvaltningen i uppdrag att fortsätta förhandla med Fyrishov om möjligheterna att bedriva seniorrestaurang där. Det skulle i så fall ersätta den seniorrestaurang i Svartbäcken som tidigare fanns på Karl-Johangården. Den stängde i december på grund av för få besökande och att lokalerna var slitna och skulle behövt omfattande renovering.

– Vi är glada att kunna berätta att seniorrestaurangen kan komma att öppnas på Fyrishov. Många blev besvikna när restaurangen på Karl-Johan lades ned, men det var nödvändigt eftersom lokalerna inte var bra för våra medarbetare, säger Monica Östman (S), ordförande i äldrenämnden.

När restaurangen kan öppna är inte klart.

– Förhoppningsvis ska förhandlingarna gå i lås och våra seniorer kan äta lunch till seniorpris på Fyrishov. När det blir klart kan vi emellertid inte säga idag, säger Monica Östman.

Idag finns sju seniorrestauranger som drivs av Uppsala kommuns Måltidsservice. En seniorlunch kostar 50 kronor, andra gäster betalar 85 kronor.