Nyhet

Sanne Larsson och Gustav Tingelöf får Uppsala kommuns elitidrottsstipendium

Idrotts- och fritidsnämnden ger Sanne Larsson, KFUM Uppsala Kyokushin Karate och Gustav Tingelöf, Uppsala Gymnastikförening 2019 års elitidrottsstipendium på 40 000 kronor vardera. Stipendiet är ett stöd som kommunen årligen ger till två elitidrottare.

Stipendiaterna Gustav Tingelöf, foto: Gymnastikförbundet och Sanne Larsson

Gustav Tingelöf, foto: Gymnastikförbundet och Sanne Larsson, foto: Magnus Hansen

Idrottarna som får stipendiet ska tillhöra Sverigeeliten inom sin idrott och målmedvetet satsa för att nå internationell framgång och världsklass. De ska även vara goda förebilder för barn och unga i Uppsala. 2018 gick priset till Vanessa Kamba, diskus och Linus Islas-Flygare, fäktning. 

Kommunen fick in totalt 29 ansökningar från 17 kvinnor och 18 män.

Motiveringen i sin helhet

Sanne Larsson och Gustav Tingelöf är båda målinriktade Uppsalabor som idag tillhör Sverigeeliten inom sina respektive idrotter.

Sanne Larsson har med sin starka vilja och träning blivit en av Sveriges bästa karateutövare. Med sin målmedvetenhet och hårda träning för att nå sina högt uppsatta mål visar Sanne att hon är att räkna med i framtida mästerskap både nationellt och internationellt.

Gustav Tingelöf har på kort tid och i sen ålder lyckats etablera sig i den absoluta Sverigeeliten. Den målmedvetna inställningen som Gustaf visar till träning kommer att skapa stora chanser att i framtiden bli en del av den internationella eliten.

Sanne Larsson och Gustav Tingelöf engagerar sig och lägger ner mycket tid i sina klubbars barn- och ungdomsverksamhet. Båda är goda förebilder för alla barn och unga i Uppsala.

Läs mer om Uppsala kommuns elitidrottsstipendium.