Pressmeddelande

Salabackes uterum är nyrenoverat – nu inviger vi Källparken!

På söndag 17 juni inviger vi den nyrenoverade Källparken. Amfiteatern och parken har fått en rejäl upprustning och det är förberett med ytor för olika aktiviteter för alla åldrar, som till exempel boulebana, grillplats och kreativa lekmiljöer.

Amfiteatern i Källparken är renoverad.

Källparken är en stadsdelspark i Salabacke, och den har varit ett andningshål för Uppsalabor sedan 1950-talet. Parken fick sitt namn efter Trefaldighetskällan som ligger på platsen.
Nu är både amfiteatern och den lummiga parken renoverad. I området finns kreativa lekmiljöer, en grillplats, en hängmatta, en boulebana, parkourställningar, två boulderingblock för klättring och öppna ytor för bollspel och andra aktiviteter.

Invigningsprogrammet bjuder på kören Afro, möjligheter att testa sport- och kulturaktiviteter, gunga i lekparkerna, sitta i gräset och fika och lyssna på invigningstal i amfiteatern.

— Amfiteatern i Källparken är en av Uppsalas verkliga pärlor, med en stor potential som sommarscen och mötesplats för de östra stadsdelarna och för hela kommunen. Jag hälsar alla kommuninvånare välkomna att njuta av sommaren i en renoverad amfiteater med ett spännande program som kommer att utvecklas i dialog med närboende, kulturaktörer och föreningsliv, säger Peter Gustavsson (S), kulturnämndens ordförande.

Invigningsprogram

12.00–18.00 Food trucks på plats. 13.00–13.45 Kulturnämndens ordförande Peter Gustavsson (S) invigningstalar och aktiviteterna i parken presenteras
14.00–15.00 Kören Afro uppträder med reggaemusik på amfiteaterns scen
15.00–17.00 Testa sport- och kulturaktiviteter som boule, parkour, klättring, tennis, läshörnan, zumba, samboll och småbåtsbyggande tillsammans med lokala föreningar, kommunala verksamheter med flera.

Amfiteatern kan bokas för egna aktiviteter via föreningen Kulturparken, bokaamfi@kulturparken.net
Mer information om Källparken och amfiteaterns sommarprogram finns på https://www.uppsala.se/kallparken/

För mer information

Peter Gustavsson (S), ordförande i kulturnämnden
Telefon: 070-638 10 75
E-post: peter.gustavsson@pol.uppsala.se

Anna Sommardal projektledare för platsutveckling
Telefon: 072-254 74 15
E-post: anna.sommardal@uppsala.se

Nanna Castillo, Kulturparken
Telefon: 070-280 37 37
E-post:
nanna@kulturparken.net

Presskontakt
Erik Boman, presschef
Telefon: 073-423 56 28
E-post: erik.boman@uppsala.se