Pressmeddelande

Ridån upp för ny webbplats för barn och unga

Torsdag 1 september lanseras en ny version av Kubik Uppsala, kommunens webbplats med aktiviteter för barn och unga. Där erbjuds ett brett utbud av spännande och roliga saker att göra på fritiden.

Webbplatsen skapades 2009 för att synliggöra kulturlivet i Uppsala för barn och unga. Under 2013 lyftes även fritidsaktiviteter in i utbudet, där fria grupper, institutioner och föreningar presenterar sin verksamhet och aktiviteter.

– Tidigare var webbplatsen uppdelad i fritids- och kulturaktiviteter, men nu finns allt för barn och unga samlat på ett ställe. Då kan de lätt söka fram vad som händer i helgen, få tips om spännande kurser eller upptäcka ett helt nytt intresse, säger Susanne Qvist, redaktör för Kubik Uppsala.

Kultur- och stadsbyggnadsförvaltningen har tillsammans arbetat fram den nya, mer användarvänliga webbplatsen och förhoppningen är att fler på ett enkelt sätt ska kunna nå det rika utbudet i Uppsala.

– Alla barn och unga i Uppsala ska ha möjlighet till en meningsfull fritid och till att utöva och uppleva kultur. Den nya webbplatsen Kubik Uppsala betyder mycket för att synliggöra utbudet av verksamheter och för att hjälpa barn och unga, föräldrar, pedagoger och kulturutövare att hitta till varandra, säger Peter Gustavsson (S), kulturnämndens ordförande.

Nya Kubik Uppsala har även en webbsida bara för pedagoger, där det är enkelt att söka efter kulturprogram för förskola och skola eller hitta inspiration i arbetet med kultur i undervisningen.

Kommuns webbplats för fritids- och kulturevenemang för barn och unga finns på www.kubikuppsala.se

Mer information

Susanne Qvist, redaktör Kubik Uppsala
Telefon: 018-727 83 35
E-post: susanne.qvist@uppsala.se

Karin Sundequist, strateg för barnkultur
Telefon: 018-727 17 68
E-post: karin.sundequist@uppsala.se

Presskontakt
Inga Lena Andersson, pressekreterare
Telefon: 070-821 68 50