Pressmeddelande

PRESSINBJUDAN: Pressvisning av Tiunda skola och förskola

I höst flyttar förskolebarn, elever och medarbetare in i den nybyggda Tiundaskolan. Det är första gången på 15 år som Uppsala kommun bygger en ny grundskola. Lärmiljöerna är hållbart utformade ur ett ekonomiskt, ekologiskt och socialt perspektiv som uppmuntrar till delaktighet, nyfikenhet, fantasi och samarbete. I lokalerna ryms förskola, grundskola, bibliotek, fritids, fritidsklubb och storkök. Idrottshallen invigdes 2017. 

Tiunda förskola och skolas nya byggnad står klar för att ta emot eleverna i höst. 25 juni ordnas pressvisning av lokalerna. Foto: Uppsala kommun

Nu får media möjlighet att göra en guidad rundvandring i skolan och ställa frågor till de som har byggt skolan och de som ska bedriva verksamhet i de nya lokalerna. Efter skolans invigning kommer möjligheten att göra studiebesök och reportage att vara väldigt begränsad.

Vid pressvisningen deltar bland andra Birgitta Pettersson, utbildningsdirektör, Annelie Johansson, vd Skolfastigheter, Torbjörn Kättström, rektor Tiundaskolan, Christin Viklund, förskolechef, och Caroline Hoffstedt (S) ordförande i utbildningsnämnden.

Anmälan till maria.hasselgren@uppsala.se senast 20 juni.

Datum Måndag 25 juni
Tid 9.00–11.00
Plats Stora entrén, ingång från Sibyllegatan/Ringgatan

För mer information

Maria Hasselgren, pressansvarig
Telefon: 0725-69 38 79