Pressmeddelande

Pressinbjudan – Invigning av Pumphuset och Vattenresan

I höst slår vi upp portarna till Pumphuset som förvandlats till en informations- och mötesplats med utbildningsstationer för skolelever. Det här vill vi fira med en invigning onsdagen den 10 maj.

Dagen till ära får vi besök av klass fyra från Uppsävjaskolan och Svenskt Vattens vattenambassadör, Mattias Klum, som kommer att inviga Pumphuset tillsammans med Uppsala Vatten.

Projektet Vattenresan är till för att öka medvetenheten hos allmänheten om vattnets värde och behovet av långsiktiga och hållbara vattentjänster. Du kan läsa mer om Vattenresan på Svenskt Vattens webbplats.

Varmt välkomna till invigningen av Pumphuset och till Vattenresan onsdag  10 maj 10.00-12.00. Det kommer att finnas möjlighet att prata med såväl Mattias Klum som Uppsala Vattens vd, Sigrid De Geyter, och styrelseordförande Maria Gardfjell efter invigningen.

Vi är tacksamma om du som planerar att komma till invigningen anmäler det i förväg till oss via mejl till invigning@uppsalavatten.se, detta på grund av att vi har en maxgräns för antal besökare i Pumphuset.