Pressmeddelande

Premiär för meröppet på Vattholmabiblioteket

Lördag 7 oktober är det premiär för meröppet på Vattholmabiblioteket. Det innebär att alla över 18 år som har ett lånekort får tillgång till biblioteket även när personal inte finns på plats. Med meröppet kommer Vattholmabiblioteket att ha öppet 10.00–20.00 alla dagar i veckan, året runt.

Invigningen sker lördag 7 oktober 14.00–16.00. Niclas Malmberg (MP), riksdagsledamot och boende i Vattholma, öppningstalar. 14.15 inviger Peter Gustavsson (S), kulturnämndens ordförande, de nya lokalerna. Därefter bjuder biblioteket på något gott. Alla besökare har möjlighet att registrera sig som meröppetanvändare. Från 16.00 är biblioteket meröppet fram till 20.00.

– Folkbiblioteken öppnar dörrar till nya världar och perspektiv och bidrar till en stark och livskraftig demokrati. Meröppet är ett smart sätt att stärka biblioteket som resurs i lokalsamhället och det känns roligt att kunna inleda satsningen i Vattholma, säger Peter Gustavsson (S), ordförande i kulturnämnden.

När biblioteket är meröppet kan man låna böcker, läsa tidskrifter, använda bibliotekets dator och trådlösa nätverk och utnyttja biblioteket som en lokal mötesplats. För att få tillgång till meröppet ska man vara över 18 år och ha ett lånekort. Därefter registrerar man sig som meröppetbesökare på Vattholmabiblioteket.

– Med meröppet utökar vi bibliotekets öppettider med mer än sextio timmar i veckan. Det innebär att alla i Vattholma får större möjligheter att använda biblioteket när det passar dem, säger Sara Bengtsson, enhetschef på Bibliotek Uppsala.

Mer information

Sara Bengtsson, enhetschef
Telefon: 018-727 60 51
E-post: sara.bengtsson@uppsala.se

Presskontakt
Inga Lena Andersson, pressansvarig
Telefon: 070-821 68 50