Pressmeddelande

Påsklov på fritidsgården och fritidsklubben

Resor till äventyrsanläggningar, bad i Fyrishov och bowling varvas med grillning, fiske vid Ulva, sällskapsspel och påskäggsorientering. Det händer saker både nära och längre bort när fritidsklubbarna firar påsklov. Tonårsprogrammet är minst lika innehållsrikt med resor till Bodaborg och Gustavsvik, tjejkvällar och mycket fika, samt påskbakning, äggjakt och 5-kamp.

Loven på fritidsgårdarna har blivit allt mer populära och fler och fler ungdomar besöker fritidsgårdarnas lovaktiviteter. Till det kommande påsklovet har fritidsgårdarna nästan sextio aktiviteter fördelat på nio dagar. Med det gemensamma medlemskortet rör sig tonåringarna mellan de olika gårdarna och flera evenemang är samarbeten mellan flera gårdar.

Bland tonårsaktiviteterna blir det bakning på Sävja 13 april, påskäggsjakt i Järlåsa 11 april, tjejkväll i Bälinge 12 april samtidigt som det är fussballturnering på Grand och Sävja visar Champions League på storbild. Det blir film och fika 11 april i Stenhagen och på måndagen 10 april berättar Viktor Frisk om sin bok ”Min superkraft” i vilken han skriver om sitt liv med ADHD (se även separat pressmeddelande). På slutet av veckan arrangerar Brantan ett LAN som pågår i två dygn, från 14–16 april.

Fritidsklubbarnas aktiviteter riktar sig till de barn som är inskrivna och Vänge kommer tisdag 11 april att åka till Enköping för att bada och bowla tillsammans med Ramsta fritidsklubb. Tiunda kommer 11 april att ha grillning & skattjakt i skogen medan Bälinge går ut och fiskar vid Ulva. Den 12 april blir det ”Fångarna på villan” när barn från Eriksberg och Norby flyttar sin verksamhet till Disponentvillan.

Välkommen!

Ta del av hela programmet

Hela programmet med alla aktiviteterna hittar du på

www.fritidsgardar.uppsala.se

www.fritidsklubbar.uppsala.se

Mer information

Lukas Carlsson, utvecklingsledare
E-post: lukas.carlsson@uppsala.se
Telefon: 018-727 51 65 (fritidsgårdar)

Maud Uppvall, enhetschef
E-post: maud.uppvall@uppsala.se
Telefon: 018-727 66 02 (fritidsklubbar)