Nyhet

Ny utbildningsdirektör i Uppsala kommun

Kommunstyrelsen har beslutat att tillsätta Susana Olsson Casas som ny direktör för utbildningsförvaltningen. Hon kommer närmast från Sigtuna kommun där hon varit förvaltningschef för barn- och ungdomsförvaltningen. Vi hälsar Susana varmt välkommen till Uppsala kommun!

Uppsala kommuns nya utbildningsdirektör Susana Olsson Casa

Susana har lång och gedigen erfarenhet från pedagogisk verksamhet. Hon är i grunden lärare och har under sina yrkesverksamma år bland annat arbetat som rektor, verksamhetschef och som VD och utbildningsdirektör för den fristående skolkoncernen Vittra.

– Som utbildningsdirektör i Uppsala kommun får jag ett spännande uppdrag med stort ansvar, säger Susana. Jag brinner för att höja kunskapsresultaten hos våra barn och elever och ser mycket fram emot att arbeta för en pedagogisk verksamhet med hög kvalitet och likvärdig undervisning, fortsätter hon.

Susana Olsson Casas blir chef för utbildningsförvaltningen med drygt 7 000 medarbetare inom förskola, grundskola och gymnasieskola. Förvaltningen arbetar på uppdrag av utbildningsnämnden, som har en budget på 5,5 miljarder kronor och ansvarar för närmare 50 000 barn och elever. 

Susana tillträder tjänsten i februari 2020.