Pressmeddelande

Nu börjar arbetet på Studenternas idrottsplats

Arbetet med att bygga en ny fotbollsarena och att anpassa Studenternas för allsvenskt spel har gått i gång. Träd ska fällas och byggbodar monteras inför att arbetet med arenan börjar i augusti. Samtidigt byggs en ny entré för bortafans och norra läktaren kompletteras inför inför den allsvenska starten i vår. Det ska vara klar till Sirius första hemmamatch i Allsvenskan den 9 april.

Nya Studenternas – skiss

Nu börjar arbetet med att bygga det nya Studenternas. I dagarna röjs träd och byggbodar ställs i ordning. I augusti börjar arbetet med den nya fotbollsarenan som ska stå klar 2020.

Arbetet pågår på i stort sett hela Studenternas, men mest i söder och i väster. Träd behöver tas ner i de delar av Studenternas där den nya arenan ska ta plats.

Anpassningen för allsvenskan – den nya entrén för bortafansen och söderläktaren - måste stå klart till Sirius första hemmamatch i Allsvenskan, och den spelas den 9 april. Entrén byggs mellan arenan och isarna mot Ulleråkersvägen.

I sommar ska den befintliga arenans södra läktare kompletteras och i augusti startar bygger av den nya fotbollsarenan. Den ska stå helt klar år 2020.

Mer information

Johan Quarfordt, projektledare
Telefon: 070-370 32 84
E-post: johan.quarfordt@sportfastigheter.se

Presskontakt
Maria Hasselgren, pr-strateg
Telefon: 018-727 65 27
E-post: maria.hasselgren@uppsala.se