Pressmeddelande

Musikschlaget till Grand

Torsdag 20 april är det åter dags för Musikschlaget på Grand. Tävlingen för musiker med funktionsnedsättningar. Från deltävlingen på Grand kommer en vinnare att få medverka i finalen i Sundsvall i november.

För andra året i rad arrangeras Musikschlaget på Grand och naturligtvis blir det en kväll fylld av glitter och glamour – precis som det ska vara när det är melodifestival. Deltagarna kan medverka som band eller soloartist, med eget material eller covers.

Evenemanget på Grand är ett samarbete mellan Grands medlemscafé för unga med behov av särskilt stöd, kultur i vården och studieförbundet Bilda. Bland deltagarna, som kommer från hela mellansverige, finns även flera från Uppsala. Baby Chickens, Phil´s Riders, Jim Daniels och Esters Orkester tävlar om finalplatser med Grands egna två deltagare Romadi Assefaw Tesfamarian som framför Red Hot Chili Peppers, Californiacation på piano och melodica samt Mikaela Fälthammar som sjunger Älska mig för den jag är av Ainbusk singers.

Denna deltävling, som är först ut i årets tävling, är en av åtta deltävlingar över hela landet. Avslutning blir i Östersund 27 maj och finalen hålls i Sundsvall 11 november.

Mer information

Sarah Wennbom, fritidsledare
E-post: sarah.wennbom@uppsala.se
Telefon: 018-727 51 63