Pressmeddelande

Midsommarfirandet återupptas i Ulleråker – i år med drop-in vigslar

Under många år var Midsommar årets begivenhet i Ulleråker och nu återupptas firandet. Fredagen den 21 juni hålls ett traditionsenligt midsommarfirande i Hospitalsträdgården där barnen bland annat får dekorera och resa en liten midsommarstång. Det blir även spelmanslag, lekar, dans runt stor midsommarstång och för första gången i år – vigslar.

Midsommarfirandet återupptas i Ulleråker – i år med drop-in vigslar

- Det är väldigt roligt att firandet återupptas i Ulleråker. Miljön runt hospitalet är fantastisk och perfekt för midsommarfirande. Ulleråker är nära för många och det är enkelt att ta sig dit. Jag hoppas att det blir riktigt många som sluter upp i år och firar tillsammans, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

När Ulleråker var sjukhusområde var midsommar den enda festdagen som inte var en religiös högtid och hade stor betydelse i närområdet. Senast ett stort midsommarfirande ägde rum i Ulleråker var i slutet av 80-talet.

- I år kan midsommarfirandet bli extra romantisk för uppsalaborna då vi kommer öppna upp för borgerliga och kyrkliga drop-in vigslar på plats under dagen, säger Kristina Sandberg, Projektledare mark och exploatering på Uppsala Kommun.

Firandet inleds kl. 12.00 när Hospitalsträdgården öppnas för kransbindning, lekar och spel och dekoration av barnens midsommarstång. Dansen inleds kl. 14.00. Möjlighet att gifta sig borgerligt eller kyrkligt finns mellan 12.00 och 14.00 i Solglimtsparken nedanför Hospitalet.

För mer information