Pressmeddelande

Massor av sommarkul väntar Uppsalas unga

Sommarbio, dockteater, parkour, fotbollstrix och kortfilmskurs är några av alla de sommarlovsaktiviteter som barn och ungdomar i Uppsala kommun kan anmäla sig till under sommarlovet i år. Dessutom är det helt gratis att delta.

Kommunens satsning kallas Sommarkul och äger rum från juni till augusti på flera platser runtom i Uppsala. Information om de kostnadsfria sommarlovsaktiviteterna finns på kommunens hemsida med aktiviteter för barn och unga, kubikuppsala.se/sommarkul.

Uppsala kommun har fått 3,7 miljoner kronor från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF). Myndigheten fördelar 200 miljoner under 2017 till kommuner som planerar att utveckla och genomföra kostnadsfria sommarlovsaktiviteter för barn mellan 6 och 15 år.

Fleraföreningar och kommunala verksamheter arrangerar massor av roliga aktiviteter och spännande utflykter för de statliga sommarlovsmedlen. I många av aktiviteterna ingår även lunch och mellanmål för deltagarna.

– I Uppsala ska alla barn och unga ha möjlighet till en meningsfull fritid, och därför känns det väldigt positivt att vi kan erbjuda kostnadsfria aktiviteter som berikar barnens sommarlov, säger Peter Gustavsson (S), kulturnämndens ordförande.

Mer information

Peter Gustavsson (S), ordförande kulturnämnden
Telefon:
 070-638 10 75
E-post:
peter.gustavsson@pol.uppsala.se

Karin Sundequist, strateg barnkultur
Telefon: 018-727 17 68
E-post: karin.sundequist@uppsala.se

Runa Krehla, strateg barns och ungas fria tid
Telefon:
 018-727 17 59,
E-post:
runa.krehla@uppsala.se

Presskontakt
Inga Lena Andersson, pressansvarig
Telefon:
 070-821 68 50