Pressmeddelande

Marica Nordwall blir ny kommunikationsdirektör i Uppsala kommun

Uppsala kommun har utsett Marica Nordwall till ny kommunikationsdirektör. Hon tillträder tjänsten 18 september 2017. Marica Nordwall kommer närmast från rollen som kommunikationschef i Botkyrka kommun.

Marica Nordwall är 46 år och har bred erfarenhet från både privat och offentlig sektor, som kommunikationschef, specialist och som internkonsult.

– Jag tycker att Uppsala är en spännande kommun och plats, en av Sveriges största städer som ändå har personlighet och känslan av en liten storstad. En kommun med allt från studentliv och globala företag till rik natur och landsbygd. Dessutom tycker jag att bredden i kommunikationsdirektörens uppdrag är intressant och matchar det jag arbetar med idag i Botkyrka. Det finns inget mer spännande uppdrag än att få vara med och utveckla en kommun och plats för medborgarna, säger Marica Nordwall.

– Marica Nordwalls kompetens och ledarerfarenhet kommer att vara till stor nytta för oss i vårt arbete med att vidareutveckla en professionell organisation för kommunens externa och interna kommunikation, säger Joachim Danielsson, stadsdirektör i Uppsala kommun.

Marica Nordwall efterträder Teresa Palmquist som slutar efter fyra år i Uppsala kommun.

För mer information

Joachim Danielsson, stadsdirektör
Telefon: 018-727 12 00
E-post: joachim.danielsson@uppsala.se 

Presskontakt

Erik Boman, presschef
Telefon: 073-423 56 28
E-posterik.boman@uppsala.se