Nyhet

Maria Säfström blir ny vd på AB Uppsala kommuns Industrihus

Styrelsen för AB Uppsala kommuns Industrihus (IHUS) har enhälligt utsett Maria Säfström till ny vd.

Maria Säfström, vd IHUS

Maria Säfström arbetar idag som vice vd och hållbarhetschef för IHUS. I september 2018 efterträder hon bolagets nuvarande vd Ulf Häggbom som går i pension efter 17 år på posten.

– Vi är stolta och glada över att kunna presentera Maria Säfström som ny vd för IHUS och Uppsala kommun Förvaltningsfastigheter AB (FFAB). Maria är en drivande och kompetent ledare som under sin tid som vice vd och hållbarhetschef visat att hon har god erfarenhet, kunskap och varit starkt drivande i utvecklingen av bolagets hållbarhetsarbete, säger styrelseordförande Peder Granath.

Maria Säfström har haft rollen som hållbarhetschef på IHUS sedan 2014 och blev utsedd till vice VD hösten 2016. Maria har under lång tid arbetat med uppdrag inom bygg- och fastighetsbranschen och har en bakgrund som miljökonsult och konsultchef. Maria är utbildad civilingenjör i Miljö- och vattenteknik vid Uppsala Universitet. Förra året tog hon en MBA-examen vid Handelshögskolan i Stockholm.

– Det känns jätteroligt att få detta uppdrag. IHUS har fantastiska och engagerade medarbetare och det finns en stor potential i bolaget. Som ny vd hoppas jag, och ser verkligen fram emot, att vidareutveckla IHUS så att vi växer med staden och genom hållbara affärer kan bidra med ett ökat utbud av verksamhetslokaler så att fler kan välja att ha sin arbetsplats här, säger Maria Säfström.

AB Uppsala kommuns Industrihus grundades 1972 och ägs av Uppsala kommun. Bolaget äger, förvaltar och utvecklar ett 30-tal fastigheter både i Uppsalas centrala delar och i andra stadsdelar. Bolagets syfte är att skapa tillväxt och utveckling för näringslivet genom att erbjuda klimatsmarta, innovativa och dynamiska fastighetslösningar till företag och offentlig verksamhet. Dessutom förvaltar IHUS Uppsala kommuns Förvaltningsfastigheter AB.

För mer information

Hanna Johansson, Förvaltningschef/marknad

Telefon: 018-56 29 81
E-posthanna.johansson@ihus.nu