Pressmeddelande

Linnégymnasiet firar 20 år

Fredag 5 maj firar Linnégymnasiet 20 år och välkomnar både nya och gamla elever att fira. Gymnasiet erbjuder flexibla studier som är anpassade för de enskilda elevernas behov av studietakt och även för hur kunskap mäts och vilka arbetsmetoder som används.

Firandet inleds 14.00 med ett mingel där tidigare lärare och rektorer berättar hur det var när skolan startade. Under firandet har skolan ordnat en ”Wall of Fame”, med kända elever och en utställning med bilder från tidigare år och från gamla skolkataloger. Skolan kommer även att visa hur verksamheten bedrivs idag.

– Vi tycker att det är viktigt att lyfta fram Linnégymnasiet som hjälper elever, som kanske annars inte orkat ta sig igenom gymnasiet, att nå högskolekompetens. Vi är en liten och viktig skola, säger Johan Furenborn, Linnégymnasiets programrektor.

Skolan har 70 elever, vilket ger möjlighet att låta elevernas önskemål styra verksamheten i större utsträckning än på stora skolor. Eleverna är med och planerar kursernas utformning tillsammans med lärarna. På skolan erbjuds samhällsvetenskapligt program med beteendevetenskaplig eller samhällsvetenskaplig inriktning och naturvetenskapligt program med samhällsvetenskaplig inriktning.

– Jag hoppas att många av våra gamla elever vill komma på firandet och att elever som nu går i grundskolan tar chansen att träffa oss och få veta mer om Linnégymnasiet och vår verksamhet, säger Johan Furenborn.

Firandet börjar 14.00 och avslutas 17.00.

Mer information

Johan Furenborn, programrektor
Telefon: 018-727 20 21
E-post: johan.furenborn@uppsala.se

Presskontakt
Maria Hasselgren, pressansvarig
Telefon: 018- 727 65 27
E-post: maria.hasselgren@uppsala.se