Pressmeddelande

Lekparken i Stadsträdgården rustas upp

Den populära lekplatsen i Stadsträdgården har varje år tusentals besökare. Nu ska den få nya attraktioner och behöver rustas upp. Ombyggnationen startar i mitten av maj och pågår till mitten av juli. I samband med arbetet stängs hela lekparken av säkerhetsskäl.

Lekparken i Stadsträdgården

Lekparken i Stadsträdgården ska rustas upp och håller stängt från 15 maj till slutet av juni. Foto: Uppsala kommun

Lekplatsen kommer att få flera nyheter, bland annat en ny dubbelrutschkana, en karusell, en ny båt som guppar ute på havet, nya gungdjur, en klätterställning för lite äldre barn och en sandlådeby.

Skälet till att kommunen rustar parken under en tid när många barn vill vara i lekparken är att det inte är lämpligt att göra arbetet under den kalla årstiden. Kommunen hade kunnat vänta till hösten, men då hade barnen inte fått tillgång till nyheterna förrän senare under året.

Under tiden som lekparken är stängd hänvisar kommunen till andra lekparker i närheten, till exempel Anna Petrus park i Kungsängen och Pelle Svanslös lekplats i Carolinaparken. Det går även bra att besöka kommunens hemsida för att se lekplatser och kartor i kommunen.

För att kompensera för veckorna som lekparken är stängd, planerar kommunen att bjuda in en 4H-gård och deras djur till stadsträdgården under några tillfällen.

Kostnaden för ombyggnationen är två miljoner.

För mer information

Ingemar Carlsson, stadsträdgårdsmästare
Telefon: 070-824 87 03
E-post: ingemar.carlsson@uppsala.se

Presskontakt
Maria Hasselgren, pressansvarig
Telefon: 018-727 65 27
E-post: maria.hasselgren@uppsala.se