Nyhet

Kvinnovecka i Gottsunda kulturhus

Gottsunda kulturhus, Gottsundabiblioteket, Gottsunda Dans & Teater, Konstjord, Kontakten, Kulturpunkten arrangerar en Kvinnovecka 29 februari till 8 mars 2020.

Två tjejer i 14-15 års ålder.

– Kulturaktiviteter främst riktade mot kvinnor och tjejer förtjänar större utrymme. Här i Gottsunda har vi ett rikt kulturliv, och vi har därför inga som helst problem med att fylla ett varierat veckoprogram. Det är en manifestation från Gottsunda kulturhus sida.

– Vi har alltid fokus på kvinnor och tjejer, och många av våra program riktas mot dem. Men i år, i samband med Internationella kvinnodagen, vill vi gå ett steg längre. Vi märker att ju högre vi lägger ribban, desto starkare blir engagemanget både inom vårt eget kulturhus och de lokala föreningar som vi samarbetar med, berättar Mattias Rosendahl, verksamhetsledare för Gottsunda kulturhus.

Programaktiviteterna under kvinnoveckan är öppna för alla men riktar sig främst mot kvinnor och tjejer. Baserat på erfarenhet förklarar Mattias att många tar med sig sina barn och partners, vilket gör att det i många fall utvecklar sig till familjeaktiviteter.

Programmet för Kvinnoveckan på Gottsunda kulturhus.