Pressmeddelande

Kulturvecka bjuder på konst och kreativitet

Den 14 november inleds Uppsala kulturvecka, ett arrangemang av, med och för människor med intellektuella funktionsnedsättningar. Invigningen äger rum på Grand och kulturveckan pågår till 18 november.

Uppsala kulturvecka bjuder på bio, konserter och konst. En höjdpunkt under veckan blir konserten med Jim Daniel´s band. Alla medlemmar har olika funktionsnedsättningar och spelar både egna och andras rocklåtar.

Kulturveckan smygstartar redan 11 november med dans på Gränbyskolan. Övriga aktiviteter under veckan är bland annat vernissage den 14 november, klockan 18.00, för Målarskolan som inviger sin utställning ”Pelle Svanslös & Uppsala” på Stadsbiblioteket. Den 17 november, klockan 13.00, invigs Uppsalas nya konstgalleri ”Butik & Galleri i Konstform” som drivs av en daglig verksamhet.

Karin Hedvall är samordnare för kulturveckan. Hon hoppas att många Uppsalabor tar del av kulturveckans utbud och besöker exempelvis konstutställningarna.

– Det finns en skönhet och udd i de målarsätt som kommer fram hos personer med olika funktionsnedsättningar. Konsten kan bli otroligt intressant, proffsig och egen, säger Karin Hedvall, kultursekreterare på kulturförvaltningen.

Kulturveckan invigs på Grand den 14 november klockan 13.00 av Eva Christiernin (S), ordförande i omsorgsnämnden.

– Jag är stolt över att Uppsala kan erbjuda en kulturvecka med ett så digert program. De människor som står för utbudet är otroligt kreativa och har verkligen jobbat hårt inför detta. Jag hoppas alla deltagare får en fantastisk vecka med många upplevelser och spännande möten, säger Eva Christiernin (S).

Läs mer om Kulturveckans program här

För mer information

Karin Hedvall, kultursekreterare, kulturförvaltningen
E-post: karin.hedvall@uppsala.se
Telefon: 018-7271720

Presskontakt
Anna Lindquist-Forsberg, pressekreterare
E-post: anna.lindquist@uppsala.se
Telefon: 018 – 727 13 99