Pressmeddelande

Kulturstipendiater 2016 på Offkonsten! c/o Teatergalleriet

Tisdag 6 september 18.00 invigs utställningen Kulturstipendiater 2016 på Offkonsten! c/o Teatergalleriet, Uppsala stadsteater. Utställningen pågår till 6 oktober.

I våras utsågs årets kulturstipendiater av Uppsala kommun och Landstinget i Uppsala län. Dessa är Susanne Johansson, Henny Linn Kjellberg, Christopher T Long, Marie-Louise Sundqvist, Maria Jönson Nassos och Penja Hesselbäck.

På utställningen presenteras konstnärerna med flera verk. Utställningen spänner över måleri, installation, keramik och fotografi och vill ge en glimt av sex mångsidiga konstnärskap.

– Kulturnämndens stipendier är betydelsefulla för att premiera och bidra till utvecklingen av starka konstnärskap i den växande storstaden Uppsala. Utställningen ger alla Uppsalabor möjlighet att lära känna årets konststipendiater och ta del av några av deras främsta verk, säger Peter Gustavsson, ordförande (S) i kulturnämnden i Uppsala kommun.

Utställningen invigs i konstnärernas närvaro av Küllike Montgomery (MP) som är ledamot i kulturnämndens stipendieutskott och Johnny Svahn (S), ordförande i kulturnämnden, Landstinget i Uppsala län. Övriga medverkande är Anna Ehn, intendent för offentlig konst, och Johannes Ehnsmyr, konstkonsulent.

Under 2016 samarbetar kommunens kulturförvaltning och landstingets kulturenhet i Offkonsten! c/o Teatergalleriet.

Mer information

Peter Gustavsson (S), ordförande i kulturnämnden
Telefon: 070-638 10 75
E-post: peter.gustavsson@pol.uppsala.se

Anna Ehn, intendent för offentlig konst, Uppsala kommun
Telefon: 018-727 86 80
E-post: anna.ehn@uppsala.se

Johannes Ehnsmyr, konstkonsulent, Landstinget i Uppsala län
Telefon: 076-495 49 41
E-post: johannes.ehnsmyr@lul.se

Presskontakt
Inga Lena Andersson
Telefon: 070-821 68 50