Pressmeddelande

​Konstnärsateljéer och skrivarstugor slår upp dörrarna

På söndag 22 april är det öppet hus och invigning av lokalerna för den nystartade ateljéföreningen Hospitalet. Yrkesverksamma kulturskapare får nu större möjligheter till kreativa samarbeten i lokalerna i Ulleråker.

Hospitalet, Ulleråker. Foto: Stewen Quigley

Ateljéföreningen Hospitalet är en nystartad förening för yrkesverksamma kulturskapare som håller till i den gamla sjukhusbyggnaden Hospitalet i Ulleråker. Konstnärer, konsthantverkare, designers, författare, musiker och scenkonstnärer har på initiativ av kulturnämnden fått en gemensam plattform att verka från. Förhoppningen är att det kommer att uppstå många kreativa samarbeten i lokalerna.

Den 22 april 11.00–15.00 har föreningen öppet hus och det finns möjlighet att kika in i konstnärsateljéer och skrivarstugor på Ulleråkersvägen 40. 12.00 inviger kulturnämndens ordförande Peter Gustavsson (S) lokalerna.

Kommunen erbjuder också en historisk vandring i Ulleråker som startar 14.00 inne i Hospitalet och avslutas på Medicinhistoriska museet med en visning av samlingarna. Museet håller extra öppet under eftermiddagen 14.00–16.00.

– Att kunna erbjuda fler kulturskapare tillgång till bra arbetslokaler och kreativ gemenskap är en målsättning för kulturnämnden. Att konsten och kulturen dessutom får plats på ett så tidigt stadium i det stora stadsutvecklingsprojektet Ulleråker känns extra roligt, säger Peter Gustavsson (S), kulturnämndens ordförande.

För mer information

Peter Gustavsson (S), ordförande i kulturnämnden
Telefon:
070-638 10 75
E-post:
peter.gustavsson@pol.uppsala.se

Pia Sörås Staflin, kulturstrateg
Telefon: 018-727 17 99 
E-post: pia.soras-staflin@uppsala.se

Presskontakt
Erik Boman, presschef
Telefon: 073-423 56 28
E-post: erik.boman@uppsala.se