Nyhet

Konstforms galleri invigs med vandringsutställning

Konstform Butik & Galleri slog upp portarna till sin butik i somras. Nu är det dags för själva galleridelen att invigas med vandringsutställningen Ett eko.

Kelly Starrose sjunger under invigningen av vandringsutställningen Ett eko.

Kelly Starrose sjöng under invigningen av vandringsutställningen Ett eko.

Konstform drivs av deltagare från sju arbetsplatser inom Daglig verksamhet. Det är även de som har skapat vandringsutställningen Ett eko. Den 17 november invigs galleriet med vernissage och uppträdanden.

En utställning om intryck och avtryck

Under hösten har de sju arbetsplatserna deltagit i ett projekt där de skapat Ett eko under ledning av tre konstnärliga ledare. Syftet med utställningen är att inte bara fokusera på rätten att få synas i samhället, utan också att lämna spår. Att väcka känslor hos betraktaren och få denne att tänka annorlunda och bredda sin upplevelse av att vara människa.

En del av Uppsala Kulturvecka

Att galleriet invigs just den 17 november är ingen slump, denna vecka är det nämligen Kulturvecka i Uppsala. För 23:e året i rad arrangeras musikuppträdanden, teaterföreställningar och konstvisningar av, med och för människor med intellektuella funktionsnedsättningar.

Invigning & vernissage 17 november

Välkommen till Konstform och lyssna på presentationen av utställningen, diktläsning och musikuppträdande av Joakim Eriksson från den dagliga verksamheten Musik med mera. På fotot ses Kelly Starrose, även hon från Musik med mera, under invigningen av vandringsutställningen.

Fika finns att köpa.

Dag: Torsdag 17 november

Tid: 13.00-16.00

Plats: Kungsängsgatan 29, Uppsala

Läs mer

Läs mer om Konstform Butik & Galleri (vardochomsorg.uppsala.se).

Läs mer om vandringsutställningen Ett eko (vardochomsorg.uppsala.se).

Läs mer om Uppsala kulturvecka.

Kontakt

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta Lina Karjel, konstnärlig ledare, på telefon 018-727 71 29.