Pressmeddelande

Ida och Gustaf får Uppsala kommuns elitidrottsstipendium

Ida Dannewitz och Gustaf Lindström får årets elitidrottsstipendium. Det beslutade idrotts- och fritidsnämnden vid sitt möte idag. Båda är målinriktade och tillhör eliten inom sina respektive idrotter står det i motiveringen. Stipendiet delas ut till två personer, en man och en kvinna som får 40 000 kronor var.

Ida Dannewitz i slalombacken

Slalomåkaren Ida Dannewitz tilldelas tillsammans med hockeyspelaren Gustaf Lindström Uppsala kommuns elitidrottsstipendier. Foto: Nisse Schmidt

Ida Dannewitz är aktiv i Upsala Slalomklubb och vann SM-guld i parallellslalom i år och tog även sin första seger i internationella slalomkuppen 2017.

Gustaf Lindström spelar i Almtuna IS och draftades som nummer 38 i NHL i år. Han är även nominerad till Guldgallret, pris till hockeyallsvenskans bästa junior. Gustaf Lindström är också engagerad i ett integrationsprojekt där invandrarungdomar lär sig att åka skridskor.

 – Ida och Gustaf är båda duktiga idrottare och goda förebilder för barn och ungdomar i Uppsala. Jag är glad att Uppsala kommun får vara med och stödja och uppmuntra dem i deras idrottsutövning, säger Rickard Malmström (MP), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden.

Elitidrottsstipendiet är ett stöd för en enskild aktiv idrottsutövares satsning för nya idrottsliga framgångar. Stipendiet kan användas till träningsläger, tränarhjälp eller omkostnader vid tränings- eller tävlingsperioder. Stipendiet ska stötta aktiva idrottsutövare i Sverigeeliten som satsar målmedvetet för att nå internationell framgång.

Motiveringen i sin helhet

Ida Dannewitz och Gustav Lindström är båda målinriktade personer som idag tillhör sverigeeliten inom sina respektive idrotter.

Med sin beslutsamhet och inställning att hela tiden vilja förbättra sig visar Ida den styrka som behövs för att bli en av de bästa och tävla på högsta internationella alpina nivå.

Den målmedvetenhet och attityd som Gustav besitter ger honom stora möjligheter att fortsätta utvecklas för att i framtiden bli en del av den internationella ishockeyeliten.

Både Ida och Gustav engagerar sig i klubbens barn- och ungdomsverksamhet och de är goda förebilder för barn och unga i Uppsala.

För mer information

Rickard Malmström (MP), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden
Telefon: 018-727 13 15
E-post: rickard.malmstrom@uppsala.se

Presskontakt:
Maria Hasselgren, pressansvarig
Telefon: 018-727 65 27