Pressmeddelande

I helgen hålls Uppsalas första landsbygdsmässa

Lördag 4 mars anordnar kommunen Uppsalas första landsbygdsmässa någonsin. Mässan hålls på Uppsala Konsert & Kongress, 10.00–14.00 och har fri entré.

På mässan har besökarna möjlighet att ställa frågor och få mer information om vad exempelvis den nya översiktsplanen och kommunens första landsbygdsprogram innebär för kommunens långsiktiga utveckling.

Besökarna kan träffa politiker och tjänstepersoner som arbetar med landsbygdsfrågor, bland annat näringslivsutvecklare, energi- och klimatrådgivare, bygglovshandläggare och miljö- och hälsoskyddsinspektörer.

Flera kommunalråd från olika partier finns med under dagen. Dessutom ordnas ”speeddejting” med nämndordföranden i gatu- och samhällsmiljönämnden, äldrenämnden, idrott- och fritidsnämnden samt kulturnämnden, vid två tillfällen.

– Vår ambition är att bli Sveriges bästa landsbygdskommun och nu är det dags att börja förverkliga det landsbygdsprogram som vi fattade beslut om i januari. Jag ser fram emot att träffa kommuninvånarna och diskutera hur vi stärker och utvecklar kommunens landsbygd, säger Erik Pelling (S), kommunalråd och ordförande i plan- och byggnadsnämnden.

På mässan finns ett tiotal utställare. Besökarna kan testa elcyklar och titta in i bokbussen. Där finns även aktiviteter och pyssel för barnen.

Mer information

Mimmi Skarelius Lille, landsbygdsstrateg
Telefon: 018-727 12 49
E-post: mimmi.skareliuslille@uppsala.se

Presskontakt

Inga Lena Andersson, pressekreterare
Telefon: 070-821 68 50