Pressmeddelande

Höstens Författarfredagar på Stadsbiblioteket

Nu startar vi höstens populära Författarfredagar igen. Möt Therese Bohman, Cilla Naumann, Erik Niva och Håkan Nesser.

Fredag 7 oktober – Therese Bohman.
Therese Bohman är aktuell med Aftonland, en idéroman om konstprofessorn Karolina som blir indragen i ett akademiskt spel när hon ska handleda ny, självsäker doktorand som påstår sig sitta på information som förändrar historieskrivningen av svensk bildkonst. Therese Bohman debuterade med den uppmärksammade romanen Den drunknade (2010) som följdes av den kritikerhyllade Den andra kvinnan (2014).

Fredag 21 oktober – Cilla Naumann
Cilla Naumann är aktuell med Bära barnet hem, som blivit nominerad till Sveriges Radios romanpris 2016. Temat för romanen är adoption och har beskrivits som en ”viktig roman som utmanar många farliga förenklingar kring adoption, moderskap och familjeband”. Cilla Naumann debuterade 1995 med Vattenhjärta som belönades med Katapultpriset för årets bästa debut.

Fredag 11 november – Erik Niva
Erik Niva är flerfaldigt prisbelönt sportjournalist som nu släpper sin fjärde bok Känner ni vibbarna? Precis som i de tidigare böckerna skriver Niva om fotboll och dess roll i samhället, nu med fokus på hemmaplan - Sverige. Här är fotbollen den institution där integration fungerar allra bäst. I Känner ni vibbarna får vi läsa vackra och sorgliga berättelser där fotbollen står för ljuset.

Fredag 25 november – Håkan Nesser
Håkan Nesser har bland annat skrivit tio kriminalromaner om kommissarie van Veteeren, Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö och kvintetten om Gunnar Barbarotti. Nu är han aktuell med Eugen Kallmans ögon, som utspelar sig på en skola i Norrbotten 1995. Lektorn i svenska, Eugen Kallman har precis avlidit. Vem var han egentligen? I en skrivbordslåda hittar någon Kallmanns efterlämnade dagböcker.

Tid och plats
Insläpp, mat & mingel kl. 18.30, program kl. 19.30. Boksignering.
Samarr: Stadsbiblioteket, P4 Uppland Sveriges Radio, Kafé Kardemumma, Drottninggatans bokhandel och Uppsala studentkår.

För mer information:

Madeleine Banks, producent. Tel: 072-580 6234.
E-post: madeleine.banks@uppsala.se