Pressmeddelande

Grattis Sirius – lycka till i Allsvenskan!

Uppsala kommun stämmer in i hyllningskören till Sirius Fotboll och gratulerar laget till platsen i fotbollsallsvenskan.

– Sirius har tagit Uppsala till den plats inom fotbollen som Sveriges fjärde största stad förtjänar. Det är en fantastisk prestation och jag är djupt imponerad av spelarna och hela föreningens arbete. Att för första gången sedan 1974 ha ett lag med i den högsta ligan i herrfotboll är stort och jag ser fram emot folkfesten på Studenternas nästa år, säger Marlene Burwick (S), kommunstyrelsens ordförande.

Uppsala har lag och enskilda idrottare i den absoluta Sverigeeliten inom en rad olika sporter på både herr- och damsidan. Med IK Sirius plats i fotbollsallsvenskan har ännu en pusselbit tillkommit för att föra upp Uppsala till toppen av Sveriges idrottsstäder.

IK Sirius avancemang sammanfaller i tiden med att den kommunägda arenan Studenternas får en rejäl upprustning. Med start nästa år kommer den nya fotbollsarenan på Studenternas att byggas ut i två etapper och i färdigt skick få en publikkapacitet på 10 000 åskådare.

­ – Ett allsvenskt lag i Sveriges största publiksport har stor betydelse för idrottsglädjen i Uppsala. Jag hoppas att glädjen kring Sirius framgångar kan sprida sig, inspirera fler tjejer och killar att börja idrotta och få alla de ideella krafterna i våra idrottsföreningar att känna stolthet, säger Rickard Malmström (MP), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden.

För mer information

Marlene Burwick (S), kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 018-727 13 34

Rickard Malmström (MP), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden
Telefon: 018-727 13 15

Presskontakt:
Erik Boman, presschef
Telefon: 073-423 56 28