Pressmeddelande

Gräset på Studenternas IP uppfyller inte kraven för matchspel

På uppdrag av Uppsala kommun har Svenska Fotbollsförbundet under torsdagen gjort en besiktning av gräsplanen på Studenternas idrottsplats. Gräset uppfyller inte kraven på matchspel. Därmed står det klart att IK Sirius inte kommer att kunna spela sin nästa hemmamatch den 24 april på Studenternas.

– Vi beklagar att gräset inte har hunnit bli tillräckligt bra och att matchen måste flyttas. Vi kommer nu inleda en dialog med Sirius om vad kommunen kan hjälpa till med i den uppkomna situationen, säger Josefine Åhrman, avdelningschef för idrottsförvaltningen på Uppsala kommun.

Uppsala kommun har infört spel- och träningsförbud på planen sedan matchen den 9 april och gräsplanen har legat under växt- eller täckduk. Men vädret har inte varit tillräckligt bra för att planen har hunnit bli i spelbart skick.

Inför IK Sirius hemmamatch mot Kalmar FF den 24 april besiktigades idag (torsdag) gräsplanen av experter från Svenska Fotbollsförbundet. Svenska Fotbollsförbundets tävlingskommitté har under eftermiddagen haft möte. På mötet beslutades att flytta matchen IK Sirius – Kalmar FF den 24 april till IK Sirius reservarena Gavlevallen i Gävle.

– Det är naturligtvis en utmaning att få naturgräs i spelbart skick när säsongen börjar så tidigt. Tyvärr har vi inte riktigt haft vädrets makter med oss i år. Vi fortsätter att göra allt vi kan för att förbättra gräset på Studenternas till kommande hemmamatcher, säger Josefine Åhrman.

Mer information

Josefine Åhrman, avdelningschef för idrott och fritid på Uppsala kommun
Telefon: 018-727 42 86
E-postjosefine.ahrman@uppsala.se

Presskontakt
Erik Boman, presschef
Telefon: 073-423 56 28
E-posterik.boman@uppsala.se